Skocz do zawartości

Minneapolis/Saint Paul

SeriousMan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy i wiem ze powinienem poszukac odpowiedniego miejsca ale pisze z zamiarem dotarcia do jak najwiekszej liczby osob gdyz sprawa nagli. Wybieram sie po raz drugi do USA do Minneapolis/Saint Paul. Poszukuje wsystkich informacji na temat pracy, legalnej i nie do konca, ofert pracy rynku itp. wszystko co kto moze mi przekaac, swoje doswiadczenia no wszystko, gdyz do pracy lece pierwszy raz. Prosze moderatorow o nie kasowanie posta albo chociaz ewentualne przeniesienie w inne miejsce. Prosze wszystkich o rzetelne info naprawde jest to dla mnie sprawa zycia i smierci w tym momencie. Thnx all i goraco prosze o pomoc :)

Napisano

lece na turystyczna i bede sie ubiegal o SSN jezeli nie dostane to wtedy chcialbym miec jakies rozeznanie w kregach pol legalnej pracyu ze tak powiem, jak zdobyc, czy ciezko itp. ale mysle ze powinienem dostac. prosze o kazda opinie

Napisano

O SSN to zapomnij jak bedziesz na wizie turystycznej no chyba ze jakis lewy numer ale wtedy jak Cie zlapia to mozesz miec duze klopoty .

Myslisz ze jak bedziesz miec numer SSN to pracujesz legalnie,nic bardziej mylnego to wiza pracownicza,GC uprawnia Ciebie do legalnej pracy.

Napisano

a jezeli bylaby to tylko "praca dorywcza" to na jakich zasadach by sie to odbywalo? masz jakas wiedze o tym jak trudno jest znalesc prace ktora przynosila by jako takie dochody ale ze pracuje nie wiedzialby nikt "niepowolany"? chodzi mi o okres 4 miesiecy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...