SAdam Napisano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Witam! Czy slyszeliscie o przypadkach wyjazdow do USA po obronie pracy mgr? Chodzi mi o taka sytuacje, gdy ktos przedstawia wszystkie papiery o tym, ze broni sie w pazdzierniku, idzie to do ambasady itd., a pozniej broni sie w maju i po obronie jedzie do USA. Czy Amerykanie w jakis sposob weryfikuja otrzymane dokumenty, ze przedstawiaja one stan faktyczny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik Napisano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Witam! Czy slyszeliscie o przypadkach wyjazdow do USA po obronie pracy mgr? Chodzi mi o taka sytuacje, gdy ktos przedstawia wszystkie papiery o tym, ze broni sie w pazdzierniku, idzie to do ambasady itd., a pozniej broni sie w maju i po obronie jedzie do USA. Czy Amerykanie w jakis sposob weryfikuja otrzymane dokumenty, ze przedstawiaja one stan faktyczny.pozdrawiam Czesc! Tak, byly takie przypadki... Jesli obronisz sie po wizycie w Ambasadzie, generalnie - jesli Twoj indeks nie bedzie wskazywal, iz juz jestes po, to powinno Ci sie udac. Chyba ze ilosc zostajacych po W&T nielegalnie "studentow" (bo juz absolwentow) byla ostatnio tak duza, ze konsulowie powiedza "stop!"... Nie wiem. Pisal jednak kiedys nasz drogi Fiendix, iz Ambasada moze wyrywkowo sprawdzic potem, czy faktycznie nie obroniles sie przed wyjazdem. Wowczas spodziewaj sie klopotow. :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bozka Napisano 5 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Ja tak zrobi3am dwa lata temu. W dokumentach napisa3am ?e licencjat bronie sie po powrocie a faktycznie obroni3am sie dwa dni przed wylotem. :smt020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bozka Napisano 13 Lutego 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 W tym roku prawdopodobnie te? tak zrobie tylko z magistrem :rotfl2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krjk Napisano 2 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Witam!!! Ja tez chcialem bronic sie przed wylotem i mam nadzieje ze to wypali. Narazie denerwuje sie faktem rozmowy z konsulem. Doszly mnie sluchy ze niechetnie daja wize osobom na ostatnim roku, nawet jak maja zaswiadczenie o przeniesieniu obrony. Czy tez slyszeliscie cos na ten temat. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik Napisano 2 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Doszly mnie sluchy ze niechetnie daja wize osobom na ostatnim roku, nawet jak maja zaswiadczenie o przeniesieniu obrony. Nie wierz plotkom :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dagmarcia Napisano 2 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Hmm, wlasnie wpadlam na ten watek. Ogolnie to obronilam sie w czerwcu a wyjechalam we wrzesniu. J1, 18 miesiecy. Ale chyba z W&T to inna sprawa... No nic - pytanie bylo czy jest ktos kto wyjechal po obronie. No to sie zglaszam pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flame of Udun Napisano 2 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Hmm, wlasnie wpadlam na ten watek. Ogolnie to obronilam sie w czerwcu a wyjechalam we wrzesniu. J1, 18 miesiecy. Ale chyba z W&T to inna sprawa... Tak na WT musisz miec status studenta - na Internshipa nie.... F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat Napisano 7 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 nieprawda ze nie daja ostatniorocznym - mnie dali i nawet indexu nie chcial ani papieru o przelozeniu obrony totalny luuuz byl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizata Napisano 7 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Ja też mam akurat miesiac do zakonczenia studiów i wize dostalam bez problemu 8) A w dziekanacie powiedzieli mi, że istnieje "ochrona danych osobowych" wiec jesli nawet zadzwonia do nich z ambasady to nie moga ujawnic tego czy sie obronilam czy nie. a zreszta jak udowodnia przez telefon ze sa z ambasady??? musieli by raczej wystosowac pismo do uczelni, a w takie rzeczy konsul sie raczej nie bawi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.