Skocz do zawartości

Przesiadka

ddd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zakupione dwa bilety ( waw-nyc i z nyc na alaskę ) . Mam pytanie, czy paszport do podbicia muszę dać już Nowym Jorku, czu dopiero na Alasce?

Napisano

Najpierw masz rozmowe z urzednikiem imigracyjnym i wtedy On wydaje zgode na Twoj wjazd na teren USA a celna to podasz innemu urzednikowi formularz co przywozisz na teren USA(moze zadac Ci pare pytan) i jesli beda chcieli to zobacz Twoj bagaz.

Napisano
  sly6 napisał:
Najpierw masz rozmowe z urzednikiem imigracyjnym i wtedy On wydaje zgode na Twoj wjazd na teren USA a celna to podasz innemu urzednikowi formularz co przywozisz na teren USA(moze zadac Ci pare pytan) i jesli beda chcieli to zobacz Twoj bagaz.

I jakie powinienem mieć ze sobą dokumenty. Bo dostałem jedynie paszport z przyklejonym formularzem DS1920. Powinienem mieć cos jeszcze?

Napisano

jesli nie przewozisz niczego co wymaga specjalnych licencji, zezwolen itp to nic innego ci nie potrzeba

Napisano
  t0d napisał:
jesli nie przewozisz niczego co wymaga specjalnych licencji, zezwolen itp to nic innego ci nie potrzeba

Czyli na kontroli celnej nie muszę pokazywać żadnych innych dokumentów? W moim formularzu DS2019 jest adnotacja, że personal founds wynoszą 700$. To znaczy, że musze mieć tyle pieniędzy przy sobie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...