tina_2001 Napisano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2007 witam, mam bardzo nietypowe pytanko? Czy ktos z was mial moze tefon marki samsung x200 w usa i czy wam tam dzialal, chodzi mi o roaming. Mam telefon w sieci Orange i zalezy mi na tym zeby moj numer byl aktywny podczas tegorocznych wakacji. Nie chodzi mi o odbieranie polaczen z Polski bowiem ze to bedzie kosztowalo majatek. chcialabym wiedziec tylko kto do mnie dzwoni i w razie pilnej sprawy oddzwonic ze stacjonarnego z usa. Niestety nie mam takiej mozliwosci poinformowac wszytskich o moim nowym nr w usa na czas wakacji:/ Bylam w NY w tym roku w ferie i po wczesniejszym aktywowaniu roamingu w Orange, i zapewnieniu Pana konsultanta ze napewno bedzie dzialal niestety tak nie bylo Teraz przed odjazdem tez radzilam sie konsultantow ale nikt nie potrafi nic poradzic na moj problem. Poza 'Powinien dzialac...', 'Musi dzialac...' albo ze 'nie ma odpwiednich zakresow dla sieci dzialajacej w Usa...' nic sie konkretnego nie dowiedzialam. Telefon jest trzy zakresowy 900/1800/1900... a moze lepiej wziac czterozakresowy? pomozcie
tina_2001 Napisano 30 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2007 powinien dzialac na standardzie gsm 1900....? czy to nie wystarczy?
sly6 Napisano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2007 http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary/Ro...e/visitors.html a masz moze ustawiona komurke na autumatyczne wyszukiwanie sieci?
tina_2001 Napisano 30 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2007 no tak, tak mi kazał gościu z Orange
paulos23 Napisano 1 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 1 Lipca 2007 Będzie działał. W zeszłym roku miałem siemensa m65 (tez 3 systemy 900/1800/1900) W USA sieci działają 850/1900. U nas 900/1800. W miastach i wzdłuż autostrad na pewno powinien działać. W terenach gorzej zurbanizowanych może nie być zasięgu (są tam nadajniki 850). A i pamiętaj żeby wyłączyć też pocztę głosową. Bo jeżeli tego nie zrobisz a ktoś ci się nagra -> za to nagranie płacisz jak za odebrane połączenie w roamingu. Wyłącz albo u operatora, albo w odp. menu w telefonie.
tina_2001 Napisano 1 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Lipca 2007 pocztę mam już wyłączoną, będę w NY a więc z zasięgiem nie będe miała problemu. Spróbuję z tym wybieraniem manualnym sieci dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.