Skocz do zawartości

Wiza B1/B2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba masz na mysli ze ktos przysle Ci e-maila a Ty go wydrukujesz?jesli tak to roznie moze byc to odebrane w Ambasadzie,lepiej miec przyslany taki support letter zwykla poczta.

Napisano

Cześć, we wtorek byłam na rozmowie w ambasadzie, w czwartek miałam juz paszport z wizą ( 13 już wyjeżdżam). Rozmowa była krótka trzy pytania , żadnych papierków pani konsul nie oglądała, była bardzo miła. Przeżywałam tą rozmowę, jak sie póżniej okazało niepotrzebnie.Moja rada jest taka: na pytania odpowiadać krótko i konkretnie do tego z uśmiechem. W sumie w Ambasadzie przebywałam godzinkę, bardzo sprawanie wszystko idzie.Życzę powodzenia wszystkim starajacym się.Hej

• 3 tygodnie później...
Napisano

Byłam w ambasadzie we środę. Dziś rano (piątek) był już kurier z wizą. Ja również spędziłam tam nieco ponad godzinkę, wszystko szło sprawnie, wszyscy bardzo mili. Pokazałam list - zaproszenie na konferencję w Stanach i to wystarczyło.

Też dostałam wizę na 10 lat :) Tylko nie wiem, co się dalej dzieje, bo paszport kończy mi się za 4 lata. Czy potem muszę starać się o nową czy można ją "przekleić".

Pozdrawiam wszystkich na wątku :rolleyes: i dziękuję wszystkim za pomoc.

Napisano

eesah a to zalezy czy zmienia sie przepisy bo jak narazie mozesz leciec na 2 paszportach,tzn starym z wazna wiza i nowym paszportem..Musisz uwazac w urzedzie jak Ci beda dziurkowac paszport aby Ci nie przedziurkowali wizy.

A jak zmienia sie Twoje dane osobowe to wtedy musisz wyrobic nowa wize z nowymi danymi.

Napisano

Czy ktos wie moze ile sie czeka na rozmowe z konsulem po tym jak sie zadzwoni do ambasady?

Czy musze miec zaproszenie od kolegi ze jade do niego na miesiac(chodzi o wize tyrystuczna), i czy musze miec wyciag z banku na rozmowie?

Mam jescze jedno pytanie:), czy jak sie wchodzi do konsula to sie rozmawia po angielsku czy po polsku?dziekuje za odpowiedzi

Napisano

Odpowiedzi na pytania:

czeka sie teraz 2-3 dni na rozmowe

Nie musisz miec zaproszenia od kolegi,ono nie jest potrzebne.Co do zaswiadczenia z banku to mozesz miec ale pokazujesz go wtedy kiedy zostaniesz o to poproszony ,tak samo z zaswiadczeniami z pracy,szkoly,studiow

Jak umiesz dobrze angielski to mozesz rozmawiac po angielsku bo tak to rozmowa przebiega po polsku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...