space Napisano 3 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2007 Mam takie pytanie : Czy lecac do innego kraju, z przesiadka na obojetnie ktorym lotnisku w USA, trzeba miec wize chocby turystyczna ? Chodzi mi o lot z UK (ewentualnie z PL) na Kostaryke. Szukalem w starszych tematach, ale cos sie niedopatrzylem. Z gory dzieki za odpowiedz i sorry jesli takie pytanie juz sie pojawialo, niekoniecznie o Kostaryke
sly6 Napisano 3 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2007 trzeba miec wize turystyczna lub tez tranzytowa : http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...iv_transit.html
space Napisano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 3 Lipca 2007 A jak na DS-156 mam wyjasnic, ze chce wize tranzytowa, a nie turystyczna, bo z tego co widze, to o tranzytowa latwiej, a do tego bym potrzebwal wizy. I czy tranzytowa jest jednorazowa, czy tez jest wazna dajmy na to 12 miesiecy ?
sly6 Napisano 3 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2007 Pewnie padnie pytanie co bedziesz robic w USA i wtedy powiesz ze lecisz przez USA i ze bedziesz miec przesiadke.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.