Skocz do zawartości

wiza narzeczeńska-prośba o pomoc

iva

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, proszę napiszcie ile trzeba czekać na wizę narzeczeńską. Do USCIS forma I129F wpłynęła 2 miesiące temu, jeszcze nie ma decyzji. Czy narzeczony może ewentualnie cofnąc bądź wstrzymać wizę bez mojej wiedzy? I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z was był w tym roku na rozmowie u konsula właśnie odnośnie wizy narzeczeńskiej, jakie zadawał pytania i jakie musieliście mieć dokumenty? Gdzie robi się w Warszawie badania, ile kosztują?Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

Napisano

Ciekawe pytanie zadajesz i nie wiem czy wiesz ale na tej wizie za duzo nie zrobisz na terenie USA jesli np Twoj narzeczony nie bedzie chcial wziasc slubu z Toba,lepiej juz startowac po wize turystyczna.

Napisano

probowalam, niestety turystycznej mi odmowili. Nie chodzi o to, ze narzeczony nie wezmie ze mna slubu. Slub bedzie. Chodzi tylko o to czy ewentualnie mozna na jakis czas wstrzymac procedure i czy mozna to zrobic bez mojej wiedzy, pytam z czystej ciekawosci

Napisano
witam, proszę napiszcie ile trzeba czekać na wizę narzeczeńską. Do  USCIS forma I129F wpłynęła 2 miesiące temu, jeszcze nie ma decyzji. Czy narzeczony może ewentualnie cofnąc bądź wstrzymać wizę bez mojej wiedzy? I jeszcze jedno pytanie, czy ktoś z was był w tym roku na rozmowie u konsula właśnie odnośnie wizy narzeczeńskiej, jakie zadawał pytania i jakie musieliście mieć dokumenty? Gdzie robi się w Warszawie badania, ile kosztują?Bardzo proszę o szybką odpowiedź.  Pozdrawiam

czesc, jestem w podobnej sytuacji, moja forma I129F rowniez wplynela dwa miesiace temu. Skad wiesz ze oni juz sie zajeli ta sprawa? Czy masz numer receipt number?? Moj chlopak dostal list ze dziekuja i sie zajma tym dalej ale niewiem jak moge sprawdzic co dalej dzieje sie z aplikacja i na jakim etapie ona jest?

Napisano
hej, status petycji mozna sprawdzac na http://www.uscis.gov/portal/site/uscis, musisz znac nr swojej sprawy i wpisac go w ramke po prawej str. Jest to 13 cyfrowy nr ktory zostal nadany w momencie kiedy petycja wplynela do USCIS. Twoj chlopak na pewno posiada potwierdzenie wplywu wraz z numerem.

Problem w tym ze niemam tego numeru i na chwile obecna moj przyszly maz nie mieszka w miejscu gdzie pozostawil ten dokument(papiery zostaly u jego rodzicow) . Czy jest jakis inny sposob sprawdzenia co dzieje sie z moja aplikacja??? Ciekawosc mnie zjada.

Iva a na jakim etapie jest twoja aplikacja?

Napisano

Czesc,

codziennie sledze posty na forum i natknelam sie na Twoj. W zawiazku z tym, ze ja rowniez z moim narzeczonym bedziemy sie starali aplikowac o wize K1, chcielibysmy sie na poczatku dowiedziec jakie dokumenty musimy wyslac. Oczywiscie sprawdzalismy wiele stron odnosnie tej wizy, ale niekiedy roznia sie one iloscia dokumentow, ktore trzeba zlozyc na K1. Wysylalam juz posta na Forum - Emigracje, ale jeszcze nie otrzymalam odpowiedzi, oto on:

"Witajcie,

moj ukochany amerykanski narzeczony przyjechal do mnie na urlop i w miedzy czasie postanowil sie wybrac do Ambasady w Warszawie i spytac o najlejpszy i najszybszy sposob, abym mogla do niego wyjechac. Pani konsul doradzila nam aplikowac o wize K1, dlatego tez, jak tylko wroci do USA, wysle potrzebne dokumenty do urzedu(Czy jesli jest z Louisiany to powinien wyslac do Texasu czy Chicago). Przejrzelismy wiele stron odnosnie potrzebnych dokumentow i oto lista, ktora wybralismy. Bardzo prosze poprawcie mnie, jesli cos w niej brakuje badz jest czegos za duzo. Nie chcialibysmy popelnic bledu przy wysylce.

1. I - 129 F do USCIS

wraz z ta petycja, dolaczamy:

a) G - 325 (2 kopie, po jednej dla kazdej ze stron)

:D 2 zdjecia wizowe (jedno moje i jedno mojego narzeczonego) czy paszportowe?

c) dokument podpisany przez mojego narzeczonego, opisujacy jak sie poznalismy, jakie mamy plany na przyszlosc(odnosnie malzenstwa i np podrozy poslubnej)

d) Dowod, ze spotkalismy sie w przeciagu dwoch ostatnich lat(bilety, listy, zdjecia) - czy moga byc kopie?

e) akt rozwodu mojego narzeczonego

f) money order

g) wyczytalam tez ze potrzebny jest dowod na to, ze w przeciagu tych 90 urzedowych dni, rzeczywiscie sie pobierzemy - np list od pastora, zaproszenie na slub itp. Tylko ze my jeszcze nie wiemy przeciez kiedy ja wyjade, wiec ciezko byloby cos takiego wystawic.

h) dokument ktory potwierdzi obywatelstwo mojego Jima - akt urodzenia, paszport itp

i) cover letter

Czy cos jeszcze wysylaliscie?

Badzo prosze o podpowiedz, gdyz chcielibysmy zrobic wszystko prawidowo

Szczerze dziekuje i pozdrawiam Wszystkich forumowiczow"

Czy mozesz prosze mi Iva podpowiedziec czy to wszystkie dokumenty? Chcialabym, aby wszystko bylo ok.

Z gory dziekuje

Pozdrawiam i zycze powodzenia w naszej sprawie!

Kinga :)

Napisano

zdjecia powinny byc wizowe 5x5 dokladny opis zdjec jest na stronie ambasady. Jesli twoj chlopak jest z Louisiana to dokumenty powinny byc wyslane do USCIS w Texas-ie.

Wydaje mi sie ze to co wymienilas to sa wszystkie dokumenty. Oprocz tego to ty bedziesz musiala przedstawic np. zaswiadczenie o niekaralnosci raz badania lekarskie ale to wszystko jest pozniej kiedy petycja dotrze do ambasady.

sciagnij sobie petycje I-129F i tam w instrukcji jest dosc duzo wyjasnione co powinien przedstawic twoj chlopak.

Powodzenia i mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie razem z Iva :)

Aga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...