fifi Napisano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Witam! Ja w3asnie z takim pytaniem: czy jest mo?liwe staranie sie o wize J-1 w Warszawie zamiast w Krakowie mimo, i? mój adres sta3ego zameldowania podlega pod Kraków. Studiuje w Wawie i to by3oby dla mnie o niebo wygodniejsze. (Powiedzmy, ?e moge miec zameldowanie czasowe w Wawie) Pozdrawiam
Chomik Napisano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Witam!Ja w3asnie z takim pytaniem: czy jest mo?liwe staranie sie o wize J-1 w Warszawie zamiast w Krakowie mimo, i? mój adres sta3ego zameldowania podlega pod Kraków. Studiuje w Wawie i to by3oby dla mnie o niebo wygodniejsze. (Powiedzmy, ?e moge miec zameldowanie czasowe w Wawie) Pozdrawiam Czesc Fifi! Wedlug mojego rozumienia slow Ambasady - nie jest to mozliwe... "Osoby na sta3e zameldowane w województwach: Dolnośląskim, Ma3opolskim, Opolskim, Podkarpackim, Śląskim powinny ubiegaa sie o wize w Konsulacie Generalnym USA w Krakowie. Osoby zameldowane na sta3e w pozosta3ych województwach (Kujawsko-Pomorskim, Lódzkim, Lubelskim, Lubuskim, Mazowieckim, Podlaskim, Pomorskim, Świetokrzyskim, Warminsko-Mazurskim, Wielkopolskim, Zachodniopomorskim) powinny ubiegaa sie o wize w Ambasadzie USA w Warszawie." PRZEPRASZAM ZA WPROWADZENIE W BL!D - MOJA INFORMACJA NIE JEST - JAK WIDAA - POPRAWNA W ODNIESIENIU DO J1 :glupek2:
fifi Napisano 29 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Dzieki To bede sobie musia3a urządzia wycieczke turystyczno-krajoznawcza do Krakowa :? Średnio mi sie to podoba, no ale.... Pozdrawiam
Reachel Napisano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Z kolei ja slyszalam ze jest inaczej ze mozna sie umowic do ambasady do ktorej sie "formalnie" nie nalezy, kiedy wlasnie studiuje sie w miejscu blizej tej drugiej ambasady. Najlepiej spytaj w swoim biurze
Flame of Udun Napisano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Witam!Ja w3asnie z takim pytaniem: czy jest mo?liwe staranie sie o wize J-1 w Warszawie zamiast w Krakowie mimo, i? mój adres sta3ego zameldowania podlega pod Kraków. Studiuje w Wawie i to by3oby dla mnie o niebo wygodniejsze. (Powiedzmy, ?e moge miec zameldowanie czasowe w Wawie) Pozdrawiam Tak na 100% mozesz tak zrobic - szczegolnie jesli studiujesz w warszawie. F
fifi Napisano 29 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Dzieki :cmok1: Pocieszy3eś mnie, bo średnio mi sie podoba perspektywa 2.40 w pociągu do Krakowa, a bardziej perspektywa 7 min autobusem spod mojego okna pod okna ambasady w Warszawie Pozdrawiam
Flame of Udun Napisano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2005 Dzieki :cmok1: Pocieszy3eś mnie, bo średnio mi sie podoba perspektywa 2.40 w pociągu do Krakowa, a bardziej perspektywa 7 min autobusem spod mojego okna pod okna ambasady w Warszawie Pozdrawiam Tylko dopilnuj aby twoja organizacja z3ozyla podanie w warszawie.... czasem niektorych trzeba naciskac i przypominac. F
Evrin Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 jestem z Wroc3awia, podlegam pod Kraków ale na rozmowie o J1 by3am w warszawie. W biurze poradzili mi, ze wawa jest pewniejsza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.