Kitens Napisano 30 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Witam Mialam kiedys wize emigracyjna (12 lat temu), ale juz niestety przepadla. Teraz chce leciec na wize J-1 (au pair). Do konsulatu musze powypelniac wnioski. Jeden z tych wnioskow to wniosek elektroniczny DS-156. Tam jest rubryka w ktorej jest pytanie czy bylo sie w USA, kiedy i rozwija sie okienko w ktorym trzeba wybrac rodzaj wizy (jest ich tam chyba z 50roznych). Ja kompletnie nie wiem jaka mam tam wize zaznaczyc ze mialam. Wiem tylko, ze to byla wiza emigracyjna w ramach laczenia rodzin. Nic wiecej nie wiem. Moze sie ktos zna na tym i mi pomoze? Bylabym bardzo wdzieczna. PS: Bedac w USA nie przekroczylam zadnego terminu. Ciekawa jestem czy to ze mialam wize emigracyjna bedzie dzialalo na moja niekorzysc czy korzyc w konsulacie. Pewnie padlo by pytanie od konsula skoro sie bylo na emigracyjnej wizie to dlaczego sie tam nie zostalo? Jak myslicie?
sly6 Napisano 30 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Kitens a to zalezy czy bylas wtedy pelnoletnia czy tez niepelnoletnia :wink: bo jak niepelnoletnia to jechalas tam gdzie byli rodzice-rodzic ..Dla nich bedzie wazne czy teraz nie zostaniesz i nie bedziesz chciala takiego czegos zrobic.
Kitens Napisano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Kitens a to zalezy czy bylas wtedy pelnoletnia czy tez niepelnoletnia :wink: bo jak niepelnoletnia to jechalas tam gdzie byli rodzice-rodzic ..Dla nich bedzie wazne czy teraz nie zostaniesz i nie bedziesz chciala takiego czegos zrobic. mialam wtedy 7 lat i lecialam z rodzicami. Wize zalatwiala w sumie babcia. Teraz ogonie wszytskie osoby ktore sa wymienione w tym dukumencie ds-156 czyli (maz/zona,rodzice,brat/siostra itp) sa w Polsce.. mam babcie tam i wujostwo. wiesz moze jak sie nazywa ten rodzaj wizy ktora mialam? jestem dopiero po maturce, wszystkie dziewczyny ktore znam i lecialy na ua pair dostaly wizy,no ale one nigdy nie byly w stanach.
sly6 Napisano 30 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Jak dasz po sobie poznac ze tam zamierzasz zostac to wizy nie dostaniesz i tak bedzie z kazdym kto byl lub tez nie byl w USA. co do nazwy wizy to nie wiem,
Kitens Napisano 30 Lipca 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Jak dasz po sobie poznac ze tam zamierzasz zostac to wizy nie dostaniesz i tak bedzie z kazdym kto byl lub tez nie byl w USA.co do nazwy wizy to nie wiem, mysle ze nie dalabym tego po sobie poznac. mam tez pytansie bo jesli zaznacze wize emigracyjna ze mialam to sie spytaja pewnie o rodzine, ja mam duzo rodzinki w NYC (babcie,wujkow,ciotki,kuzynki itp) ale jak wiadomo to jest dalsza rodzina. mam mowic, ze tylko mam np"babcie"? bo w sumie duzo osob ma napewno tam takie samo nazwisko jak ja. czy oni maja gdzies w kompach kto jest kogos wujkiem,babcia itp?
sly6 Napisano 30 Lipca 2007 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2007 Kitens wszystkich nie maja ale to zalezy kogo podali Twoi rodzice ,czy ktos z Twojej bliskiej rodziny staral sie o wize i mowil kogo ma w USA..Formularz wypelnij tak jak jest napisane tzn wpisujesz Ojca,Mame ,siostre,brata jesli te osoby sa na terenie USA a o reszte sie narazie nie martw.Jak padnie pytanie wtedy mozesz powiedziec a tak sama nic nie mow bo moze nie padnie pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.