kamil27 Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 jak długo muszę być w Polsce żeby bez kłopotu wjechać kolejny raz do USA? mam wizę turystyczną i wyjeżdżając teraz do USA będe siedział tak długo jak będe miał pozwolenie, do Polski wróce w terminie po jakim czasie będe mógł ponownie wyjechać? czy będzie z tym jakiś kłopot? jak to wygląda w praktyce? z góry dzięki za odpowiedzi
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak dostaniesz pobyt na max 6 miesiecy to w Polsce powinienes byc minimum 6 miesiecy aby nie wzbudzac podejrzen duzych i pokazac ze jednak cos Cie trzyma w Polsce.
mpbc Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak dostaniesz pobyt na max 6 miesiecy to w Polsce powinienes byc minimum 6 miesiecy aby nie wzbudzac podejrzen duzych i pokazac ze jednak cos Cie trzyma w Polsce. Zwykle uważa sie iż minimum to 1:1 czyli 6 miesięcy w USA to 6 miesięcy w Polsce. Zwykle to jest minimun na granicy, lepiej jest 1:2 czyli 6 miesięcy w USA to 12 miesięcy w Polsce.
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 mpbc tzn czym dluzej w Polsce to tym lepiej . Sa przypadki ze ktos polecial po paru tygodniach ale wtedy trzeba miec mocne argumenty dlaczego sie wrocilo.
mpbc Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 mpbc tzn czym dluzej w Polsce to tym lepiej .Sa przypadki ze ktos polecial po paru tygodniach ale wtedy trzeba miec mocne argumenty dlaczego sie wrocilo. Napisałem "zwykle". Tak z ciekawości wiesz coś moze o jakiś promocjach lotniczych? Muszę skoczyć do USA (6 miesiecy się zbliża) zakupić trochę perfum i innych rzeczy.
sly6 Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak chcesz leciec lotem to juz maja promocje na wrzesien a na okres zimowy szykuje sie Swiss .Cos mi sie zdaje ze za pare dni rusza linie lotnicze z promocjami na jesien i zime
mpbc Napisano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2007 Jak chcesz leciec lotem to juz maja promocje na wrzesien a na okres zimowy szykuje sie Swiss .Cos mi sie zdaje ze za pare dni rusza linie lotnicze z promocjami na jesien i zime Lot ma kiepskie połączenia. Chodzi za mną San Francisco - tam mnie jeszcze nie było. Ostatnio zwiedziem Florydę (Key West - rewelacja - akurat trafiłem na paradę gejów - w knajpie obsługiwałą Estonka i Białorusinka!!!) a poprzenio 3 tygodnie w Kalifornii i Meksyku (Ensenada). Wschodnie wybrzeże (poza Bostonem) mam także zaliczone.
kamil27 Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2007 a jak to jest w rzeczywistości? mpbc chyba często latasz do USA, ile jesteś tam, a ile czekasz w Polsce do następnego wylotu?
sly6 Napisano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2007 w rzeczywistosci jest roznie i czasami sie udaje ale musisz wiedziec jedno jesli Twoje odpowiedzi beda malo konkretne i bedzie widac ze pracowales to bedziesz miec spotkanie z urzednikiem w pokoju i duza czesc osob z tego pokoju wychodzi z nakazem wyjazdu-wylotu Bo kogo jest stac na wyjazdy-wyloty i pobyt tam dlugi i do tego czesty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.