aniasmith Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 Chcialabym poleciec w przyszle wakacje na 10 dni z chlopakiem na zachodnie wybrzeze. Pracuje w Irlandii juz ponad rok legalnie na inzynierskim stanowisku, zarabiam dosc dobrze. Planuje sie starac o wize w styczniu - lutym, zeby moc poleciec w maju, wtedy bede juz 2 lata tutaj, jestem od poczatku zatrudniona u tego samego pracodawcy, dostane od nich referencje jesli beda potrzebne. Co poza kontraktem, umowa najmu mieszkania, stanem konta, planem podrozy (razem z wykupionymi biletami i wszystkimi rezerwacjami hoteli) co jeszcze mam ze soba zabrac? Czy warto mieszac w to wszystko akty wlasnosci nieruchomosci posiadanych w Polsce (bo w sumie, mam przedstawic swoje przywiazanie do Irlandii a nie Polski). Bede wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam!!
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 aniasmith a Twoj chlopak tez sie bedzie starac o wize czy? co do wizy to masz szanse ale pamietaj aby pokazac pod czas rozmowy ze tam lecisz w celach turystycznych bo same bilety i rezerwacje moga nie pomoc.
aniasmith Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 Moj chlopak jest niestety w lepszej sytuacji, bo jest Niemcem i nie musi miec wizy, a uwazasz ze warto zeby ze mna poszedl?czy to moze pomoc? :roll: Podczas rozmowy pewnie padnie pytanie, co planuje robic w USA, wiec tu sobie poradze, bo mamy w sumie juz wszystko zaplanowane, wiec moge wszystko opowiedziec. Dzieki wielkie za pomoc
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 aniasmith Twoj chlopak nie wejdzie na rozmowe no chyba ze razem byscie sie starali o wize. napiszesz w ds z kim lecisz,na ile i napisz koniecznie 1 adres hotelu,motelu gdzie bedziesz mieszkac no i powodzenia ps nie bierz zadnych kwitow z Polski,wez tylko to co Cie trzyma w Irlandii bo tutaj wrocisz z wycieczki.
aniasmith Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 Starannie wypelnie ten wniosek, a chlopak najwyzej poczeka pod Ambasada sciskajac mocno kciuki. Jeszcze raz bardzo dziekuje, forum jest bardzo przydatne ))
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2007 aniasmith pamietaj o usmiechu i o krotkich odpowiedziach
aniasmith Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2008 Udalo sie, usmiechalam sie caly czas. W ogole jak podeszlam do okienka to stres minal, bo Pan konsul byl mily. Padly pytania o prace, jak dlugo przebywam w Irlandii, czy to moja pierwsza praca, czy znam kogos w US, co chce robic itd. Wydaje mi sie, ze to standard, dostalam tylko na jeden wyjazd, Pan uprzejmie wyjasnial, ze tylko dlatego ze jestem w IE niecale 2 lata, wspomnial ze jak nie narobie sobie klopotow i wroce na czas, nastepnym razem cos 'zrobimy' zeby bylo na dluzej. Godzina i po stresie, paszport przyszedl nastepnego dnia, wiza na pol roku, jednokrotny wjazd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.