littlepaulie Napisano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2007 jestem sobie teraz w usa na W&T ale niestety zarobie bardzo niewiele mimo ze haruje ciezko bo agencja z katowic zwana workusa.pl okazala sie banda decydentow ktorzy sa chciwi kasy a jak juz sie zaplaci to maja wszystko gleboko w d... wiec pomyslalem sobie ze jakbym wracal z usa to swoja podroz lotnicza moglbym zakonczyc na frnkfurcie a z frankfurtu juz pociagiem do wawy (bo mam bilet louisville -chicago - frankfurt - wawa) bo chcialbym przywiezc ze 2 laptopy i jeszcze pare rzeczy na sprzedaz zeby choc z tego miec jakis zysk dla siebie :/ a jak wyladuje w wawie to zaplace 22% vatu i jeszcze jakies tam inne podatki wiec moje pytanie jest takie: czy jesli konczylbym podroz we frankfurcie to czy tam bedzie taka sama odprawa celna jak w polsce czy tam nie ma czegos takiego jak podatek za elektronike? z gory dzieki za odp... ahh no i jeszcze moze ktos wie ile studencki frankfurt -wawa
sly6 Napisano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2007 Co do cel na lotniskach to wszedzie bedzie tak samo bo wjezdzasz na teren wspolnoty Europejskiej. tutaj masz na temat biletu kolejowego: http://www.bahn.de/p/view/index.shtml
littlepaulie Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2007 aha czyli pomysl jednak do d... trzeba myslec nad czyms innym, albo poprostu przewiezc niewiele... i dzieki za odp, pozdro
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2007 Pomysl jak najbardziej dobry i warto to dobrze rozegrac,poczytaj dobrze Forum i sama zobaczysz jak to sie robi aby nie zbudzac podejrzen.
DreedMed Napisano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2007 Co do cla we frankfurcie to z tego co slyszalem kontrola celna jest rzetelniejsza. A moze by tak paczka z USA do Polski? www.polamerusa.com - sprawdzone i sie udalo:D
littlepaulie Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2007 Pomysl jak najbardziej dobry i warto to dobrze rozegrac,poczytaj dobrze Forum i sama zobaczysz jak to sie robi aby nie zbudzac podejrzen. sam nie sama hehe... bo Paulie = zdr. od Paul czyli Pawel z niemiec chyba jednak zrezygnuje bo skoro nie ma 100% pewnosci to wole nie robic sobie az takiego zamieszania, wezme zapewne jednego lapka i iphone'a na sprzedaz oraz kilka czesci do swojego stacjonarnego kompa typu karta graf, mysz, ram i moze zasilacz mam nadzieje ze taka ilosc sprzetu uda sie przewiezc bez cla/podatku wszystko oczywiscie wypakowane z pudelek, czesci do swojego kompa powiem ze byly uzywane - dostalem od znajomego bo on kupil nowsze lub inna sciema tylko chcialbym sobie zostawic pudla od lapa i iphone'a w bagazu (tym niepodrecznym) bo to bedzie na sprzedaz wiec warto je zatrzymac i tu rodzi sie pytanie czy celnik sprawdza twoje wszystkie walizki czy tylko ta podreczna? a co do paczki to sie zdecydowanie boje :/
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2007 Co do bagazu to moze tak sie stac ze bedzie chcial zobaczyc Celnik bagaz podreczny jak i glowny .
t0d Napisano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2007 na elektronikę cła nie ma - jest tylko konieczność dopłaty VAT'u - poszukaj gdzie są najniższe stawki i tam przekraczaj granicę - ja to pier.. i nic nie kupuje z elektroniki żeby nie mieć stresu na Okęciu - chyba że za kawę i alkohol też mocno trzepią ?
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2007 Jak w ilosciach hurtowych bedziesz wiozl herbate i kawe to sie przyczepia
littlepaulie Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2007 ja tam jednak wole zaryzykowac, bo stres ktory moze pozniej okazac sie zyskiem ok 1500 zl sie oplaca tak wiec jak mowilem jeden lap, jedna komorka, no i do jednego pudelka/siatki grafa, ram i moze procek... ilosc nie hurtowa bo po jednym egzemplarzu bez oryg. pudelek wiec mam nadzieje ze przejde bez zadnych oplat a jak nie to trudno, zysk i tak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.