Diamond Napisano 19 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2004 Czy ktos z Was orientuje sie moze, gdzie mozna wykupic mozliwie jak najtansze ubezpieczenie medyczne do wizy J-1 obowiazujace w USA (za pobyt wakacyjny; 4 miesiace)?
Flame of Udun Napisano 19 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2004 A co fundacja CI nie zalatwia tego? Przeciez to jest obowiazkowe.. F
Diamond Napisano 19 Lutego 2004 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2004 Owszem, moge wykupic ubezpieczenie u organizatora albo poszukac czegos na wlasna reke, a ze organizator zada moim zdaniem troche za duzo, szukam czegos tanszego. Slyszalam, ze niektorzy organizatorzy wyjazdow dysponuja ubezpieczeniem w granicy do 150$ - slyszales cos moze na ten temat?
w0jn4 Napisano 22 Marca 2004 Zgłoś Napisano 22 Marca 2004 Witam, Z tego co sie orientuje to mozesz wykupic karte ISIC (www.isic.org) lub Euro26 (www.euro26.org). Dzieki niej bedziesz w jakis tam sposob ubezpieczony. Wiecej szczegolow znajdziesz na w/w stronkach. Pozdr.
Marley Napisano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2004 Wiekszosc firm ma ubezpieczenie do 1000 000$.
Evrin Napisano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2004 Zastanawiam sie, czy prócz ubezpieczenia od mojej org. nie wykupia czegoś jeszcze. Nie myśle tu o karcie ISIC ale o normalnym Tow.Ubezp. Czy ktoś z Was coś takiego praktykowa3? Czy w czasie(godzinach) pracy jest sie ubezpieczonym? Ewa
Chomik Napisano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2004 Evrin, Ja bym nic nie dokupywal, ale it's up to you :!: "Czy w czasie(godzinach) pracy jest sie ubezpieczonym?" - to Wam takich rzeczy na Orientation nie mówia? Lub w ogóle w biurze przy zapisach? Oczywiscie, ze tak... Pozdrawiam, DAWID
Evrin Napisano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2004 Witaj Dawid:) Na Orientation jeszczenie by3am a pracodawce mam swojego, znajomy mi i mojemu ch3opakowi za3atwi3 wiec tak naprawde nie bardzo sie orientuje w sprawachpodatku,ubezpieczenia itp. Wszystkiego sie dowiem na miejscu. Czy to ubezpieczenie w godzinach pracy to jest na jakas stala sume czy to zalezy od pracodawcy? dzieki Ewa
Marley Napisano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2004 Evrin, jak jedziesz z W&T to masz ubezpieczenie do okreslonej kwoty. Znajomy zostal potracony przez samochod, jak wracal z baletow, pod wplywem..Mial transport helikopterem do najblizszego szpitala (inna miejscowosc), operacja nogi i pobyt w szpitalu w ramach ubezpieczenia. Inne przypadki, np. ukoszenie przez weza, koles pokryl z wlasnej kielni ("tylko" 1000 baka), ale wypelnil formularz (wszystko mowia na Orientation, jak to wspomnial Chomik), i dostal zwrot kasy. Grunt to zdobyc informacje-wszystko zalezy od firmy; wiecej informacji i jasna forma ich przekazania - lepsza firma. Marley.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.