Diamond Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 Czy ktos z Was orientuje sie moze, gdzie mozna wykupic mozliwie jak najtansze ubezpieczenie medyczne do wizy J-1 obowiazujace w USA (za pobyt wakacyjny; 4 miesiace)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame of Udun Posted February 19, 2004 Report Share Posted February 19, 2004 A co fundacja CI nie zalatwia tego? Przeciez to jest obowiazkowe.. F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamond Posted February 19, 2004 Author Report Share Posted February 19, 2004 Owszem, moge wykupic ubezpieczenie u organizatora albo poszukac czegos na wlasna reke, a ze organizator zada moim zdaniem troche za duzo, szukam czegos tanszego. Slyszalam, ze niektorzy organizatorzy wyjazdow dysponuja ubezpieczeniem w granicy do 150$ - slyszales cos moze na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w0jn4 Posted March 22, 2004 Report Share Posted March 22, 2004 Witam, Z tego co sie orientuje to mozesz wykupic karte ISIC (www.isic.org) lub Euro26 (www.euro26.org). Dzieki niej bedziesz w jakis tam sposob ubezpieczony. Wiecej szczegolow znajdziesz na w/w stronkach. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marley Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Wiekszosc firm ma ubezpieczenie do 1000 000$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evrin Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Zastanawiam sie, czy prócz ubezpieczenia od mojej org. nie wykupia czegoś jeszcze. Nie myśle tu o karcie ISIC ale o normalnym Tow.Ubezp. Czy ktoś z Was coś takiego praktykowa3? Czy w czasie(godzinach) pracy jest sie ubezpieczonym? Ewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Evrin, Ja bym nic nie dokupywal, ale it's up to you :!: "Czy w czasie(godzinach) pracy jest sie ubezpieczonym?" - to Wam takich rzeczy na Orientation nie mówia? Lub w ogóle w biurze przy zapisach? Oczywiscie, ze tak... Pozdrawiam, DAWID Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evrin Posted April 4, 2004 Report Share Posted April 4, 2004 Witaj Dawid:) Na Orientation jeszczenie by3am a pracodawce mam swojego, znajomy mi i mojemu ch3opakowi za3atwi3 wiec tak naprawde nie bardzo sie orientuje w sprawachpodatku,ubezpieczenia itp. Wszystkiego sie dowiem na miejscu. Czy to ubezpieczenie w godzinach pracy to jest na jakas stala sume czy to zalezy od pracodawcy? dzieki Ewa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marley Posted April 8, 2004 Report Share Posted April 8, 2004 Evrin, jak jedziesz z W&T to masz ubezpieczenie do okreslonej kwoty. Znajomy zostal potracony przez samochod, jak wracal z baletow, pod wplywem..Mial transport helikopterem do najblizszego szpitala (inna miejscowosc), operacja nogi i pobyt w szpitalu w ramach ubezpieczenia. Inne przypadki, np. ukoszenie przez weza, koles pokryl z wlasnej kielni ("tylko" 1000 baka), ale wypelnil formularz (wszystko mowia na Orientation, jak to wspomnial Chomik), i dostal zwrot kasy. Grunt to zdobyc informacje-wszystko zalezy od firmy; wiecej informacji i jasna forma ich przekazania - lepsza firma. Marley. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.