magdaryba Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 witam, jestem obecnie na florydzie, prosze doradzic jakie musze wykupic ubezpieczenie jesli planuje miec dziecko, takie ubezpieczenie ktore pokryje koszta lekarzy i samego porodu. czy jezeli jestem na wizie moge starac sie o jakies dofinansowania od panstwa z tytulu ze mniej zarabiam.( czy jak sie nie wykupi ubezpieczenia , trzeba bedzie za wszystko placic z wlasnej kieszenii?/) prosze o porady dziewczyny ktore juz przez to przechodzily, z gory dziekuje i pozdrawiam ze slonecznej florydy!!!
rypson Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 Magda skontaktuj sie ze mna na j mail rypson@chrisparypa.com dam ci kontak do mojej zony mamy 6 tygodniowa corke wiec jestem jak najbardziej w temacie ubezpieczen, rachunkow za szpitale badania itp... pozdrawiam No a dla zainteresowanych tematem tak szybko i bez szczegolow... nie trzeba miec zadnego ubezpieczenia, kazdej kobiecie w ciazy przysluguje pelna nieograniczona finansowo pomoc medyczna w czasie porodu i zaraz po porodzie, jesli natomiast chodzi o wizyty u lekarza w czasie trwania ciazy... tutaj jesli masz ubezpieczenie pokrywajace wizyty placisz mniej lub wcale... jesli nie masz bez paniki szukasz lekarza wizyty kosztuja w granicach $50 za wizyte plus dodatkowe koszty jak USG, Badania krwi pokrywasz ty sama sa to koszty w granicach USG do $50 badania krwi w zaleznosci od testow od $20 do $300 bo tyle kosztowalo najdrozsze badanie ktore nie jest konieczne to tylko tak jak chcesz sie na wszystko co mozliwe zbadac... teraz zeby nie bylo od tak ze sie nie placi za nic... musisz znalezc jakas przychodnie najlepiej poszukaj przychopdni ktora moze sie nazywac TLC jesli nie dam ci numer do mojego TLC tam poprosisz pania ktora ci wszystko wytlumaczy i pomoze nawet jesli mieszkasz na florydzie ona ci podpowie co robic i jakiej przychodni instytucji szukac... przede wszystkim przychodnia owa musi posiadac dzial OB/GYN... jesli juz znjadziesz taka instytucje jak TLC wtedy oni maja swoich lekarz chgodzisz na wizyty i placisz duzo mniej niz w prywatnym gabinecie nawet jesli nie masz ubezpieczenia... Instytucja jak TLC zaopiekuje sie toba na czas ciazy, porodu , po porodzie i przez pierwsze lata zycia dziecka oni zajma sie racxhunkami za szpital itp nam za wszystko wyszlo okolo $500 za wizyty, ktore byly co przez 2 miesiace co 2 tygoidni i miesiac co tydzien, plus badania okolo $200 i yto wszystko co m,nie kosztowala ciaza, porod i pierwsze 6 tygodni zycia dziecka caly koszt wydatkow medycznych nie przekroczyl napewno $800 dziecko ma teraz ubezpieczenia wiec lekarz juz nic nas nie kosztuje ale mozna by o tym pisac i pisac bgo jest kilka wazych zasad ktore trzeba przestrzegac bedac klientem przychodni typu TLC... uzylem tu nazwy TLC choc w twoich rejonach moze nazywac sie to inaczej... tak jak mowie daj znac postaram sie pomoc jak najlepiej potrafie
magdaryba Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2007 witam, dziekuje bardzo serdecznie wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi i udzielona pomoc, pozdrawiam serdecznie z goracej florydy!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.