Skocz do zawartości

Wiza narzeczenska - bardzo wazne!

katarzynka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w tym momencie w stanach w Chicago na wizie turystycznej (jestem tutaj od trzech miesiecy). Moj narzeczony jest obywatelem Ameryki. Chcemy wziac slub. Nie wiemy tylko czy lepszym rozwiazeniem jest staranie sie o wize narzeczenska czy poprostu wziecie slubu? Czy to prawda, ze jesli wezmiemy slub a ja jestem na wizie turystycznej, to musze wrocic do Polski i tam czekac na przyznanie mi legalnego pobytu? Jesli tak, to jak dlugo trwa takie oczekiwanie w Polsce? Czy nie ma zadnych przeciwskazan do zawierania zwiazku malzenskiego na wizie turystycznej?

Jesli jednak lepszym rozwiazaniem jest zalatwienie wizy narzeczenskiej, to jak dlugi jest czas zalatwiania wszystkich formalnosci? Dodam, ze zalezy nam na czasie. Prosze o pomoc, bo gubie sie juz w tych wszystkich procedurach... !!

Napisano

katarzynka jak dobrze poczytasz ten dzial to bedziesz wiedziec na temat wizy narzeczenskiej,bedziesz tez wiedziec co zrobic jak bierze sie slub na wize turystycznej:

http://www.usa.info.pl/board/index.php?showforum=43

w skrocie Ci napisze ze nie musisz nigdzie wyjezdzac aby legalizowac pobyt na terenie USA,co do wizy narzeczenskiej czeka sie na nia na terenie Polski i okres oczekiwania to pare miesiecy.

Ale musisz sie liczyc z tym ze bedziesz musiala udowodnic ze slub byl wziety nie na papiery a z milosci ale o tym poczytasz w dziale emigracja

ps a kto Ci powiedzial ze musisz wyjezdzac z terenu USA aby legalizowac pobyt?

Napisano

Przestudiowalam dosc dokladnie to forum i nawet tutaj spotkalam sie z kilkoma opiniami na temat tego, ze trzeba czekac w polsce na legalizacje pobytu... dlatego bylam troche zdezorientowana... o tej koniecznosci rowniez slyszalam od znajomych.

gdziekolwiek nie szukam to informacje sie troche od siebie roznia...

dziekuje bardzo za odpowiedz :*

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...