Skocz do zawartości

Jedzenie w walizce

jaxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
napoje mozna miec ale do wielkosci 100 ml wiec nie za wiele tej pepsi wezmiesz :)

100ml?

moj kolega mial plyn do czyszczenia lustrzanek, bylo mniej niz 100ml i mu zabrali

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ja w zeszlym roku mialem 2 flakony perfum po 100 ml (nawet nie rozpakowane z folii!) i nie pozwolili mi wniesc, dalem je jednej sympatycznej dziewczynie z serwisu lufthansy... 120 dolcow bylem w plecy :/ a o tych zmianach przepisow wtedy jeszcze nie wiedzialem, bo to weszlo jakos w trakcie wakacji jak bylem juz w usa i nie bardzo mialem dostep do tego typu informacji.

Napisano

Ostanio bylem na lotnisku od 6 listopada 2007 roku zaostrzaja sie przepisy, wiec radze poczytac sobie. Ja to czytalem na Lawicy/Poznan ale dotyczy to wszytkich lotniski (napewno POLSKICH) :)

Napisano

Ja przewoziłam zupki chińskie, herbatę, perfumy itd. Przeszło bez problemu. Na pokładzie też miałam swoje jedzenie, a do tego błyszczyki i inne mazidła do ust, wszystkie wyjęłam pokazałam i po krótkim zastanowieniu pozwolili mi je wnieść na pokład. Przy mnie kolesiowi wywalili wino, bo chciał je wziąć jako bagaż podręczny ale to już chyba było przegięcie :)

Napisano

co do jedzenia zalezy od linii lotniczych.

lecialam swissem w tym roku i nikt do walizek nie zagladal.. a sporo tego bylo :)

kolezanka leciala lotem i wyrzucili jej wszystko co miala jako prowiant w walizkach (nie mowie o podrecznym)

kanapki w podrecznym przejda,ale lepiej zeby nie byly w folii aluminiowej bo celnicy przy 'rentgenie' beda zachodzic w glowe co to jest i moga sie czepic. no i fakt - lepiej tej kanapki z samolotu nie wynosic tylko skonsumowac na pokladzie :)

..smacznego.. :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czyli tak podsumowując prowiant - można wziąć wszystko co szczelnie zapakowane (paluszki, biszkopty i ewentualnie wegetariańska wersja kanapki, nieopakowanej w folie ;) ) i co nie jest płynem o poj. powyżej 100ml ?! :) Chodzi mi o bagaż podręczny:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...