Skocz do zawartości

foster pytanie!

Martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi sie aby dostac sie na Internships doswiadczenia w pracy nie jest koniecznie. Bo w sumie ta oferta jest skierowana dla studentow.

Dopiero na H1B wymagaja juz jakies doswiadczenia.

• 2 tygodnie później...

Napisano

Witam :) z interviu ktore odbylam wynika jednak ze wymagaja doswiadczenia ,tlumaczylam babce z ktora rozmawialam na czym polega roznica miedzy programem intership a trainee carea a ona dalej sie upierala przy swoim i byla bardzo zdziwiona ze nie pracowalam jeszcze w zawodzie hmnm.ciekawe kto w Polsce zatrudni sudenta do pracy w zawodzie bedac jeszcze na studiach.Dlatego tez wydaje mi sie ze po przyjezdzie do Usa na praktyki bede zbyt wiele wymagac to juz nie chodzi o jezyk ale wlasnie o doswiadczenie.Dlatego tez zastanawiam sie nad workiem ponownie a potem pojsciu tam do szkoly jezykowej.Wlasnie mam takie pytanko z tym zwiazane w jaki sposob bedac juz na worku tzn po ukonczeniu programu nalezy zmienic status wizy z J1 na f1 i czy bez problemu mozna to zalatwic?Pozdrawiam

Napisano

Poczytaj na Forum o zamianie wizy z J-1 na F-1,,

w skrocie napisze ze musisz miec srodki na nauke,dobra szkole wybierz oraz tez musi Twoje podanie byc zakceptowane.

Napisano
Wydaje mi sie aby dostac sie na Internships doswiadczenia w pracy nie jest koniecznie. Bo w sumie ta oferta jest skierowana dla studentow.

Dopiero na H1B wymagaja juz jakies doswiadczenia.

Witam. ja też próbuje sie wybrać na intership, skończyłam zarządzanie inzynierskie, ale chciałabym pracowac w kasynie.już mam plan jak to uargumentować zeby miało połącznie z kierunkiem studiów. ale troszkę się obawiam czy to przejdzie, bo róznie w róznych biurach mówią.

a odnośnie tego zaproszenia o którym piszesz, czy ktoś może wie czy tak się da? jakbym dostała zaproszenie z danego kasyna,czy mogłabym jechac tak na intership?

będe wdzięczna za odpowiedź

pozdrawiam

Napisano
Hej!

Ja jestem w podobnej sytuacji, chce rowniez wyjechac na praktyki z Fosterem.

Czy Ty juz sie obronilas? bo ja mam jeszcze wlasnie ten rok.

Bylem u nich w biurze jakis czas temu, porozmawialem z nimi przez dluzsza chwile. Wydaje mi sie ze sa dosc solidni. Z opinii w bazie o Organizatorach mozna ten sam poglad wyciagnac.

PS: Czy wybralas juz jakies oferty zaproponowane przez nich czy masz swojego pracodawcy?

PS2: Podziel sie informacjami jak Ci bedzie szlo z uplywem czasu zalatwiania na Internship :)

Pozdrawiam

Ja wyjezdzalam z Fosterem na WT i bylam zadowolona z nich. Pozatym moja wspollokatorka byla wlasnie na intershipie z tej firmy i byla bardzo zadowolona...napewno bardzo sie staraja zeby wszystko szybko pozalatwiac i maja sporo (moim zdaniem) ciekwaych ofert.

Napisano
Witam. ja też próbuje sie wybrać na intership, skończyłam zarządzanie inzynierskie, ale chciałabym pracowac w kasynie.już mam plan jak to uargumentować zeby miało połącznie z kierunkiem studiów. ale troszkę się obawiam czy to przejdzie, bo róznie w róznych biurach mówią.

a odnośnie tego zaproszenia o którym piszesz, czy ktoś może wie czy tak się da? jakbym dostała zaproszenie z danego kasyna,czy mogłabym jechac tak na intership?

będe wdzięczna za odpowiedź

pozdrawiam

Hej :)

Nie chce cie martwic ale raczej jest to malo prawdopodobne zebys po takim kierunku studiow mogl pracowac w kasynie ;) I nawet zaproszenie ci w tym nie pomoze. Prawda jest taka ze w ambasadzie znacznie ostrzej sie przygladaja intershipa niz WT i jesli jest cos nie tak to odrzucaja. W biurach moga ci mowic rozne bzdury bo wiadomo ze im chodzi o uczestnikow ale najwazniejsze jest ambasada. Moja rada zglos sie do biura (wczesniej byla mowa o Fosterze i sama ich polecam) i przedstaw im liste przedmiotow jaka mialas na studiach...moze na podstawie przedmiotow uda im sie dopasowac kierunek twoich studiow do tematyki praktyk. Wiem ze nieraz sie to udaje wiec powodzenia!

Napisano
Pozatym moja wspollokatorka byla wlasnie na intershipie z tej firmy i byla bardzo zadowolona...

Czy pytalas sie wspollokatorki w ktorym miescie byla oraz jaka praca dostala?

Napisano

To byla moja wspollokatorka w domu ktory wynajmowalam przez te wakacje bedac w Stanach...wiec tak wiem gdzie byla i jaka dostala prace :) Pracowala w Virginii Beach w hotelu Ramada jako supervisor. Przez 2 poprzednie lata byla tam na worku i wlasnie do tego miejsca chciala wrocic...z tego co wiem miala troche problem z planem praktyk w ambasadzie bo nie do konca ta praca zgadza sie z jej kierunkiem wyksztalcenia ale ostatecznie wyjechala.

Napisano

Najwiekszym problemem przy intershipie jest tzw. plan praktyk i jest to najczestszy powod odmow tych wlasnie wiz.

Wszystkim ktorzy chca wyjechac radze, aby o ten punkt zadbali szczegolnie. Program praktyk i pracodawca musi byc scisle zwiazany z kierunkiem studiow.

Co do intershipa to trzeba pamietac o tym ze nie wolno nam podejmowac innej pracy (nawet dodatkowej) a zmiana pracodawcy jest ciezka (ale mozliwa). Jezeli dobrze zrozumialem od niedawna zmienily sie okresy praktyk, a dokladniej ulegly skroceniu z 18 do maksymalnie 12 miesiecy.

Ponadto pracodawca na intershipa nie moze byc tym samym pracodawca z WAT'u (jesli bylismy juz wczesniej na worku), chociaz do dzis jest dla mnie wielka tajemnica, ze niektorzy maja wlasnie taki powod odmowy, a innym sie udaje, ciekawe skad takie rozne podejscie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...