matrix4uever Napisano 26 Października 2007 Zgłoś Napisano 26 Października 2007 Witam. Mam pytanie. Czy nie wie ktos przypadkiem czy jest mozliwosc ponownego wyjazdu do USA w tym roku. Bylem na wakacjach i wrocilem pod koniec wrzesnia. Czy jest mozliwosc ponownego wyjazdu na Święta Bożego Narodzenia w tym roku. Czy jest cos takiego jak okres oczekiwania na mozliwosc ponownego wylotu, czyli 6mcy od ostatniego wyjazdu. Thanks in advance.
sly6 Napisano 26 Października 2007 Zgłoś Napisano 26 Października 2007 matrix4uever a masz wize z literka M jako wielokrotnego wjazdu,jesli tak to mozesz leciec na swieta i tak powiesz tez na granicy no chyba ze byles w USA 6 miesiecy to wtedy moze byc roznie na granicy.
matrix4uever Napisano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2007 Dokladnie nie wiem, ale na wizie jak jest wydrukowane Visa Type/Class mam napisane R B1/B2 Z kolei mam przy Entries wpisane M. Wiec dokladnie nie wiem. Nie znam sie. Wiec chcialem sie spytac czy jest mozliwy wyjazd na te Święta mimo ze bylem na wakacjach od prawie początku czerwca do wrzesnia 20. Pytanie brzmi czy przepuszcza mnie przez granice. Poza tym czy istnieje cos takiego jak 6 miesieczny okres miedzy jednym wyjazdem a kolejnym.
sly6 Napisano 26 Października 2007 Zgłoś Napisano 26 Października 2007 matrix4uever to masz ta wize wielokrotnego wjazdu bo masz litere M. Co do Twojego pobytu to byl On 3 miesieczny wiec mozesz leciec na swieta ale i tak na granicy nastaw sie na pytania po co przyleciales,na ile... Co do tych 6 miesiecy to troche zle rozumujesz,,,to sie tyczy tych osob ktore bedac np.6 miesiecy w USA wracaja do Polski i jesli chca wrocic znow do USA powinny pozostac min 6 miesiecy w Polsce ,czym dluzej tym lepiej dla nich...Inaczej moga sie spodziewac tego ze Ich moga zawrocic i moga byc posadzeni ze pracuja nielegalnie.
matrix4uever Napisano 27 Października 2007 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2007 Hmm...no to teraz juz wiem wszystko, pytania na granicy zawsze sa praktycznie....Poza tym dzieki za pomoc. Pozdro
anituHa Napisano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2008 Przy okazji tego postu zadam kolejne pytanie, moze ktos byl w podobnej sytuacji ? Otoz okres waznosci mojej wizy turystycznej skonczyl sie rok temu (4 lata temu dostalalam wize 3-letnią). Chcialabym pojechac niedlugo na 1,5 miesiaca do USA. Za pierwszym (i jedynym razem) bylam w USA 6 m-cy (bez 1-go dnia), czyli wylecialam przed uplywem waznosci stempelka, jednak przy ubieganiu sie o wize powiedzialam ze lece na 2 miesiace. Czy moge miec w zwiazku z tym probelemy z dostaniem kolejnej wizy? Dziekuje za odpowiedz.
sly6 Napisano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2008 Bylas juz jakis czas temu w USA i nie powinno byc problemu chociaz moze byc roznie bo teraz czym sie zajmujesz,do kogo lecisz i czy Konsula przekonasz teraz ze bedziesz do tych 1,5 miesiaca na terenie USA.
anituHa Napisano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2008 Dziekuje! Czy podpis szefa pod wnisokiem urlopowym wystarczy ? A moze warto poprosic szefa, zeby napisal ze musze tu rozpoczac projekt po powrocie z USA, czy tez moze sie to wydac Konsulowi podejrzane ? Jeszcze raz dzieki!
sly6 Napisano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2008 Mozesz miec takich zaswiadczen duzo a i tak pewnie Ciebie o te zaswiadczenia Konsul nie zapyta i wtedy pozostaje rozmowa tzn odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.