oloxxx12 Napisano 5 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2007 czesc mam mały problem odnośnie wyboru terminu student for the term beginning --> please choose one --> (i mam do wyboru) -->Fall 2008 Spring 2008 Spring 2009 Jeżeli wybiorę termin jesień 2008 roku, to rozpocznę studia ...... (kiedy?) Jeżeli wybiorę termin wiosna 2008 roku, to studia rozpocznę .........(kiedy?) Jeżeli wybiorę termin wiosna 2009 roku, to studia rozpocznę
cavscout Napisano 6 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2007 Fall - studia zaczynaja sie generalnie koniec sierpnia Spring - studia zaczynaja sie generalnie w polowie stycznia Dokladne daty zaleza od szkoly.
Agula Napisano 6 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2007 Spring - studia zaczynaja sie generalnie w polowie stycznia czy aby na pewno? Ja uwazam, ze w styczniu to sie zaczyna semestr zimowy a wiosenny w marcu No chyba, ze co inny stan to inne zwyczaje na uniwersytetach i college'ach
katlia Napisano 6 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2007 czy aby na pewno? Ja uwazam, ze w styczniu to sie zaczyna semestr zimowy a wiosenny w marcu No chyba, ze co inny stan to inne zwyczaje na uniwersytetach i college'ach Raczej, co inna szkola to inne zwyczaje... ale masz racje -- jezeli szkola ma wiosenna sesje, to zaczyna sie tak kiedys w marcu. Szkoly w USA sa albo na systemie 'semester' albo na systemie 'quarter'. Semestry sa mniej wiecej: "fall semester" (od sierpnia/wrzesnia) i "spring semester" (od stycznia). Quarters sa mniej wiecej "fall quarter" (od sierpnia/wrzesnia) "winter quarter" (od stycznia) i "spring quarter" (od marca) Mozna tez zaliczac kursy w "summer session" chociaz wtedy jest znacznie mniej oferowanych zajec.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.