kubas Napisano 28 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2007 mysle ze warto rozwazyc oferte w CCUSA, nawet jesli chodzi o sama cene bo jest ona niska : $440 sprawdzcie sami, i prosze nie wywalac tego posta jest zgodny z tematem pozdrawiam! //edit czemu od razu ban? kurde przeciez temat jest jaki jest? jak jakos wczesniej wyglaszal swoje poglady to nie widzialem ze dostawal 20%ostrzezenia.. @admin: prosze o troche rozwagi w rozdawaniu ostrzezen/banow bo to tutaj nie o to chodzi, i to nie jest zaden wrzut na Adminow tylko zwykla prosba czy tez spostrzezenie
Jackie Napisano 28 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2007 "Promocja gwiazdkowa" oraz "szokująco niska cena" to lekka przesada. Za trzecim razem dostaniesz bana.
Jackie Napisano 30 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2007 czemu od razu ban? Zanim dostaniesz ban dostajesz ostrzeżenia, więc nie przesadzaj z tym "od razu". kurde przeciez temat jest jaki jest? jak jakos wczesniej wyglaszal swoje poglady to nie widzialem ze dostawal 20%ostrzezenia..@admin: prosze o troche rozwagi w rozdawaniu ostrzezen/banow bo to tutaj nie o to chodzi, i to nie jest zaden wrzut na Adminow tylko zwykla prosba czy tez spostrzezenie A ja proszę byś wreszcie zrozumiał co to jest reklama i dlaczego Tobie, jako pracownikowi CCUSA, nie wypada pewnych rzeczy pisać. Reklamuj firmę do upojenia na forum ewiza (co zresztą robisz), moje macki tam nie sięgają Dostałeś ostrzeżenie 2 razy (pierwszy raz nie ode mnie), za każdym razem po 10%. Jestem osobą która za byle co nie daje ostrzeżeń. Pisz ile chcesz o swoich prywatnych wyjazdach, ale nie naganiaj.
otoagatka Napisano 30 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2007 a tak na marginesie to jak ktoś jest w temacie PRu troche to bedzie wiedział ze okolo 70% zawartosci forów to spam, nie ma co sie dziwić Panom z CCUSA że naganiają, młodzi są i jeszcze dużo sie muszą naczyć......może by zaczeli dawać broszuty na sezon 2008 a nie ciągle stare a tak na marginesie to ta promocja gwiazdkowa wcale nie jest taka super bo trzeba chyba calos placic z gory a decydować sie trzeba natychmiast Przy wyborze firmy trzeba dobrze wszystko wyliczyć i pomyśleć, pospiech nie jest dobrym doradcą ( ale moralizator sie zrobiłam )
johnny Napisano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2007 W tym roku powracajacy na camp z Camp America dostaje minimum 1600$, a koszty podrózy do Stanow sa polowe mniejsze. Poza tym za postcamp mozna dostac 200$ - 500$ za tydzien, ale w praktyce 200$ to rzadkosc i dyrektorzy placa wiecej tym, ktorzy zostali.
Adam_s Napisano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2007 warto zaznaczyć że CCUSA nie ma żadnych kosztów ukrytych:) Camp America rowniez nie ma zadnych kosztow ukrytych, wszystkie oplaty sa wyszczegolnione na ich stronie. W tym roku powracajacy na camp z Camp America dostaje minimum 1600$, a koszty podrózy do Stanow sa polowe mniejsze. Dokładnie 1278 PLN za program + 100 USD oplata wizowa Jezeli chodzi o osoby powracajace to wedlug mnie oferta CA jest bardziej atrakcyjna w porownaniu z CCUSA ponieważ: - pomimo ze oplata za program jest troche wyzsza w CA 1278 PLN, 375 USD w CCUSA, czyli o ponad 300 PLN wiecej, to uczestnik CA dostaje wyzsze kieszonkowe za pierwsze 9 tygodni - 1600 USD, w CCUSA 1400 USD - Ubezpieczenie w CA - do konca waznosci wizy (czyli przez caly okres pracy 4 m-ce + grace period), w CCUSA tylko 3 m-ce (dodatkowy miesiac - 65 USD) - zmiana daty powrotu na bilecie w CA 150 USD, w CCUSA bezplatnie (tylko pod tym wzgledem CCUSA jest lepsze)
otoagatka Napisano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 no to jak juz porownujemy to bawmy sie dalej Camp America Dokładnie 1278 PLN za program + 100 USD oplata wizowa Camp Leaders: Oplata za program 1000 PLN ( dwie raty- pierwsza platna po zaakceptowaniu na program a nie przed tak jak w CCUSA, nie wiem jak jest w CA) Jezeli chodzi o osoby powracajace to: - pomimo ze oplata za program jest troche wyzsza w CA 1278 PLN, 375 USD w CCUSA, czyli o ponad 300 PLN wiecej, to uczestnik CA dostaje wyzsze kieszonkowe za pierwsze 9 tygodni - 1600 USD, w CCUSA 1400 USD, W camp Leaders oplata za program jest 0 PLN , wyskokosc kontraktu to indywidualna sprawa kazdej osoby, firma nie ingeruje, minimalne w tym roku bylo 2700 $, pod koniec kampu pobierana jest oplata 395$ za DS i ubezpieczenie, bilet uczestnik kupuje sam - Ubezpieczenie w CA - do konca waznosci wizy (czyli przez caly okres pracy 4 m-ce + grace period), w CCUSA tylko 3 m-ce (dodatkowy miesiac - 65 USD) CL -120 dni ( czyli tyle ile wiza pracownicza) - zmiana daty powrotu na bilecie w CA 150 USD, w CCUSA bezplatnie (tylko pod tym wzgledem CCUSA jest lepsze) w CL bilety kupowane sa przez firme, nie pobierane sa zadne prowizje, oplaty za zmiany sa takie jak w liniach lotniczych,
kubas Napisano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 ja dodam ze w CCUSA jesli ktos nie zostanie zaaplikowany wtedy dostaje zwrot kosztów
otoagatka Napisano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 ja dodam ze w CCUSA jesli ktos nie zostanie zaaplikowany wtedy dostaje zwrot kosztów To chyba oczywiste???? Jak jakas firma moze brac pieniadze za niewykonana prace? Z tego co wiem wszystkie tak maja, tak samo jak DS do konca pazdziernika w tym roku, poprostu amabasada amerykanska pokochala polakow )) I to ze nie trzeba dawac zaswiadczen o studiowaniu bedac na V roku, to tez juz norma pzdr
Adam_s Napisano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2007 Camp Leaders:Oplata za program 1000 PLN ( dwie raty- pierwsza platna po zaakceptowaniu na program a nie przed tak jak w CCUSA, nie wiem jak jest w CA W CA oplaty rozlozone na 3 raty minimalne w tym roku bylo 2700 $, pod koniec kampu pobierana jest oplata 395$ za DS i ubezpieczenie, bilet uczestnik kupuje sam w CL bilety kupowane sa przez firme, nie pobierane sa zadne prowizje, oplaty za zmiany sa takie jak w liniach lotniczych to jak w koncu uczestnik sam kupuje bilet czy firma mu kupuje i ile mniej wiecej placi za ten bilet ? Ubezpieczenie w CL -120 dni ( czyli tyle ile wiza pracownicza) W CA 150 dni (4 miesiace w pracy + 30 dni grace period) ja dodam ze w CCUSA jesli ktos nie zostanie zaaplikowany wtedy dostaje zwrot kosztów W CA tak samo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.