Skocz do zawartości

Camp America >> CCUSA

iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mysle ze warto rozwazyc oferte w CCUSA, nawet jesli chodzi o sama cene bo jest ona niska : $440 sprawdzcie sami, i prosze nie wywalac tego posta jest zgodny z tematem :)

pozdrawiam!

//edit czemu od razu ban? kurde przeciez temat jest jaki jest? jak jakos wczesniej wyglaszal swoje poglady to nie widzialem ze dostawal 20%ostrzezenia..

@admin: prosze o troche rozwagi w rozdawaniu ostrzezen/banow bo to tutaj nie o to chodzi, i to nie jest zaden wrzut na Adminow tylko zwykla prosba czy tez spostrzezenie

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
czemu od razu ban?

Zanim dostaniesz ban dostajesz ostrzeżenia, więc nie przesadzaj z tym "od razu".

kurde przeciez temat jest jaki jest? jak jakos wczesniej wyglaszal swoje poglady to nie widzialem ze dostawal 20%ostrzezenia..

@admin: prosze o troche rozwagi w rozdawaniu ostrzezen/banow bo to tutaj nie o to chodzi, i to nie jest zaden wrzut na Adminow tylko zwykla prosba czy tez spostrzezenie

A ja proszę byś wreszcie zrozumiał co to jest reklama i dlaczego Tobie, jako pracownikowi CCUSA, nie wypada pewnych rzeczy pisać. Reklamuj firmę do upojenia na forum ewiza (co zresztą robisz), moje macki tam nie sięgają :)

Dostałeś ostrzeżenie 2 razy (pierwszy raz nie ode mnie), za każdym razem po 10%. Jestem osobą która za byle co nie daje ostrzeżeń. Pisz ile chcesz o swoich prywatnych wyjazdach, ale nie naganiaj.

Napisano

a tak na marginesie to jak ktoś jest w temacie PRu troche to bedzie wiedział ze okolo 70% zawartosci forów to spam, nie ma co sie dziwić Panom z CCUSA że naganiają, młodzi są i jeszcze dużo sie muszą naczyć......może by zaczeli dawać broszuty na sezon 2008 a nie ciągle stare :)

a tak na marginesie to ta promocja gwiazdkowa wcale nie jest taka super bo trzeba chyba calos placic z gory a decydować sie trzeba natychmiast

Przy wyborze firmy trzeba dobrze wszystko wyliczyć i pomyśleć, pospiech nie jest dobrym doradcą ( ale moralizator sie zrobiłam ;) )

• 2 tygodnie później...
Napisano

W tym roku powracajacy na camp z Camp America dostaje minimum 1600$, a koszty podrózy do Stanow sa polowe mniejsze. Poza tym za postcamp mozna dostac 200$ - 500$ za tydzien, ale w praktyce 200$ to rzadkosc i dyrektorzy placa wiecej tym, ktorzy zostali.

Napisano
warto zaznaczyć że CCUSA nie ma żadnych kosztów ukrytych:)

Camp America rowniez nie ma zadnych kosztow ukrytych, wszystkie oplaty sa wyszczegolnione na ich stronie.

W tym roku powracajacy na camp z Camp America dostaje minimum 1600$, a koszty podrózy do Stanow sa polowe mniejsze.

Dokładnie 1278 PLN za program + 100 USD oplata wizowa

Jezeli chodzi o osoby powracajace to wedlug mnie oferta CA jest bardziej atrakcyjna w porownaniu z CCUSA ponieważ:

- pomimo ze oplata za program jest troche wyzsza w CA 1278 PLN, 375 USD w CCUSA, czyli o ponad 300 PLN wiecej, to uczestnik CA dostaje wyzsze kieszonkowe za pierwsze 9 tygodni - 1600 USD, w CCUSA 1400 USD

- Ubezpieczenie w CA - do konca waznosci wizy (czyli przez caly okres pracy 4 m-ce + grace period), w CCUSA tylko 3 m-ce (dodatkowy miesiac - 65 USD)

- zmiana daty powrotu na bilecie w CA 150 USD, w CCUSA bezplatnie (tylko pod tym wzgledem CCUSA jest lepsze)

Napisano
no to jak juz porownujemy to bawmy sie dalej :P

Camp America

Dokładnie 1278 PLN za program + 100 USD oplata wizowa

Camp Leaders:

Oplata za program 1000 PLN ( dwie raty- pierwsza platna po zaakceptowaniu na program a nie przed tak jak w CCUSA, nie wiem jak jest w CA)

Jezeli chodzi o osoby powracajace to:

- pomimo ze oplata za program jest troche wyzsza w CA 1278 PLN, 375 USD w CCUSA, czyli o ponad 300 PLN wiecej, to uczestnik CA dostaje wyzsze kieszonkowe za pierwsze 9 tygodni - 1600 USD, w CCUSA 1400 USD,

W camp Leaders oplata za program jest 0 PLN , wyskokosc kontraktu to indywidualna sprawa kazdej osoby, firma nie ingeruje, minimalne w tym roku bylo 2700 $, pod koniec kampu pobierana jest oplata 395$ za DS i ubezpieczenie, bilet uczestnik kupuje sam

- Ubezpieczenie w CA - do konca waznosci wizy (czyli przez caly okres pracy 4 m-ce + grace period), w CCUSA tylko 3 m-ce (dodatkowy miesiac - 65 USD) CL -120 dni ( czyli tyle ile wiza pracownicza)

- zmiana daty powrotu na bilecie w CA 150 USD, w CCUSA bezplatnie (tylko pod tym wzgledem CCUSA jest lepsze) w CL bilety kupowane sa przez firme, nie pobierane sa zadne prowizje, oplaty za zmiany sa takie jak w liniach lotniczych,

Napisano
ja dodam ze w CCUSA jesli ktos nie zostanie zaaplikowany wtedy dostaje zwrot kosztów

To chyba oczywiste????

Jak jakas firma moze brac pieniadze za niewykonana prace?

Z tego co wiem wszystkie tak maja,

tak samo jak DS do konca pazdziernika w tym roku, poprostu amabasada amerykanska pokochala polakow :P))

I to ze nie trzeba dawac zaswiadczen o studiowaniu bedac na V roku, to tez juz norma :)

pzdr

Napisano
Camp Leaders:

Oplata za program 1000 PLN ( dwie raty- pierwsza platna po zaakceptowaniu na program a nie przed tak jak w CCUSA, nie wiem jak jest w CA

W CA oplaty rozlozone na 3 raty

minimalne w tym roku bylo 2700 $, pod koniec kampu pobierana jest oplata 395$ za DS i ubezpieczenie, bilet uczestnik kupuje sam
w CL bilety kupowane sa przez firme, nie pobierane sa zadne prowizje, oplaty za zmiany sa takie jak w liniach lotniczych

to jak w koncu uczestnik sam kupuje bilet czy firma mu kupuje i ile mniej wiecej placi za ten bilet ?

Ubezpieczenie w CL -120 dni ( czyli tyle ile wiza pracownicza)

W CA 150 dni (4 miesiace w pracy + 30 dni grace period)

ja dodam ze w CCUSA jesli ktos nie zostanie zaaplikowany wtedy dostaje zwrot kosztów

W CA tak samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...