Skocz do zawartości

CR1 mial juz ktos spotkanie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 451
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

chyba juz to rozumiem, tzn. moj maz mi powiedzial ze to chyba chodzi o to, ze jesli on skladal spoznione rozliczenie a nie to normalne i takie cos im wyslal to wtedy ja bym musiala przyjsc do ambasady z jego ostatnim rozliczeniem... w sumie to jedyne co z tego zrozumialam to tyle, ze nas to nie dotyczy bo on rozliczal sie normalnie i wyslal do nvc wszystko czego od niego chcieli...

co do badan to zrobilam juz, bo akurat bylam w poznaniu na weekend wiec wolalam to zalatwic od razu zamiast jechac tam znowu, poszlo ok - badania spoko i pani doktor tez spoko... w sumie wszytsko trawalo 4 godziny, z czego 3,5 to czekanie na wyniki i stanie w kolejce do rejestracji, czyli najlepiej miec ze soba jakas osobe do towarzystwa albo ksiazke :lol: jak patrzalam na tej instrukcji do badan to w poznaniu sa duzo nizsze ceny za te badania niz np. w warszawie... a ty gdzie bedziesz je robic Madziarrek?

Napisano

To ja juz Wam Dziewczyny napisze cos odnosnie tych ostatnich instrukcji, ktore dostalyscie juz prawdopodobnie z ambasady w Warszawie. Otoz mozecie sobie to wywalic do smieci. To tylko kolejny motajacy sprawe swistek niepotrzebnych papierow. Ja tez takie cos dostalam pare dni przed wizyta w ambasadzie i bylam wielce zaniepokojona. Myslalam, ze moze konsul w Wawie nie otrzymal moich wszytskich dokumentow z NVC i stad karza mi zabierac to wszystko jeszcze raz. Dzwonilam wtedy do ambasady i powiedziano mi, ze oni to wysylaja tak zapobiegawczo jakby ktos jeszcze czegos nie doslal to ma zabrac ze soba ( w sumie to glupie bo jakby czegos nie doslal do NVC to jego papiery nie trafily by go Wawy no ale to szczegol) . Wy juz nawet chyba teraz zdjec nie musicie brac bo z tego co sie orientuje to juz je wysylalyscie do NVC. Tak wiec teraz tylko BADANIA, PASZPORT I DOWODY MILOSCI ;-) chyba o niczym nie zapomnialam? Trzymam kciuki Dziewczyny! Fajnie, ze doczekalyscie sie terminow :-) Pozdrawiam serdecznie.

Napisano

Dzieki Ilka!!a tak dla wyjasnienia to ja nie dostalam nic z ambasady tylko ze stanow list z data rozmowy wymienionymi papierami cos o chorobach i jakies inne .Teraz bede sie umawiala na badania a z tymi zdjeciami to ja nie wiem.Wyslalysmy im je tak jak i pozostale dokumenty.

Napisano

Nic sie nie martwcie wszystko bedzie w ambasadzie a przynajmniej BYC POWINNO. Ja jak pojechalam na spotkanie to tam podchodzilam trzy razy do tych okienek. Wlasnie za pierwszym razem pani weryfikowala czy sa wszystkie dokumenty. I mnie prosi o ds-230 cz druga chyba i cos tam jeszcze chciala. A ja mowie, ze tam wszystko jest tylko musi dobrze zobaczyc. Faktycznie bylo, takze nie przestraszcie sie jesli cos beda od Was chcieli bo w Waszej teczce wszystko musi byc! Zreszta dostalyscie w tych dokumentow z NVC takie wyliczenie papierow i obok jest napisane ze NVC od Was to dostalo takze nie martwcie sie, wezcie to tylko na wszelki wypadek ze soba, zeby im udowodnic, ze to wyslalyscie.

Napisano

z tymi papierami to roznie bywa, niby wszystko maja, ale juz mi papiery raz zgubili i przez to stracilam troche czasu, wiec kto ich tam wie czy teraz po drodze z usa do polski znowu ich nie zgubia... a zalatwianie kolejnych oryginalow troche potrwaloby... chyba, ze tym razem wystarcza im kopie...

co do zdjec to niby wyslane zostaly ale w papierach mowia tez o zdjeciach jeszcze raz wiec juz szcerze mowiac zglupialam... najlepiej jakby ktos kto juz byl na rozmowie po ostatniej zmianie przepisow - gdy juz wysylano zdjecia do nvc - powiedzial jak to z tym rzeczywiscie jest przy okienku - bede wdzieczna...

biletu jeszcze nie mam zamowionego, ale dzis bylam zarezerwowac i musze do soboty wykupic... troche sie boje zeby nie zapeszyc, ale w sumie nie jestem przesadna i z tego co zauwazylam wiekszosc ludzi kupuje i tak wczesniej... pare dni przed wyjazdem to pewnie takie bilety kosztuja majatek...

na badania wzielam paszport i zdjecie paszportowe, ksero karty szczepien i pieniadze... przed wizyta u lekarza zweryfikuj swoja "historie" czyli przebyte choroby i pobyty w szpitalu, ewentualne operacje - daty w przyblizeniu

Napisano

ankam to zalezy kiedy chcesz leciec,jaka linia lotnicza,czy chcesz miec przesiadki bo czasami mozna cos dostac pare dni przed odlotem za taka sama cene jakbys to kupila 2-3 tygodnie wczesniej..Jak masz tzw daty ruchome to wtedy cos mozna znalesc taniego :lol:

Napisano

Ankam mam pytanie odnosnie szczepionek ktore niby sa teraz obawiazkowe (pneumokoki,wzw typB i inne).Lekarz zalecil ci te szczepionki,kazdy musi je miec.Troche chore jest to,co wogole na temat szczepien mozesz mi pow.

Napisano

jesli masz wszystkie obowiazkowe polskie szczepionki do 18roku zycia to w zupelnosci wystarczy... ja nie mialam zadnych pneumokokow ani wzw ani tez grypy i innych nieobowiazkowych w polsce i lekarz powiedziala, ze nie musze robic innych - bo to czy musisz je robic zalezy od zalecen lekarza po tym jak cie zbada itd.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...