Mutari Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2007 Witam wszyskich, mam pytanko. Pierwszy raz składam wniosek o wizę turystyczną. Mam w USA rodzinę, zaproszenie już dostałem. Pracuję w Urzędzie Państwowym, więc mam stałą pracę <lol>. Jak wygląda rozmowa z konsulem, jak mam odpowiadać, czy zadają podchwytliwe pytania na których można się wyłożyć ? Czekam na odpowiedź. Pozdro Mutari
sly6 Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2007 Mutari pytania sa zazwyczaj takie same,do kogo,na ile,co robisz w Polsce ,co np robi rodzina w USA i co zamierzasz robic tam (zwiedzac). odpowiadaj na pytania w miare krotko a bedzie ok
Ania77 Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2007 Witam Cie !! Ja w ubieglym tygodniu tez staralam sie o wize turystyczna dokladnie 21 wlasnie dzisiaj dostalam paszport i dostalam wize na 10 lat bez problemow tez mam panstwowa posadke !!!!! Powiem Ci bardzo sympatyczna rozmowa z Panem konsulem okolo 2-3 min zadnych dokumentow nie chcial do wglądu !!! zadal mi kilka pytań pierwsze to ile juz pracuje , kolejne jakie ukonczylam studia , kiedy ostatnio byla w Polsce osoba ktora mnie zaprasza do usa !!! czy podrozuje gdzies , oraz czy ktos z mojej najblizszej rodziny byl w USA!! i tyle po rozmowie i jak juz wczesniej wspomnialam na 10 lat dostalam !!! wiec jak masz jakies pytania jeszcze to bardzo prosze !!!! pozdrawiam Anka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.