Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Droga Butterfly :P Dziękuję Ci bardzo za cenne wskazówki, napewno z nich skorzystam skorzystam . No i mam nadzieje ze tak jak i Tobie, uda mi sie "namówić " jakąś firmę w USA na współpracę ze mną ;) . Ale póki co to zabieram się za pisanie listu motywującego no i pożądnego resume. Kurcze, ale Ci zazrdoszcze.. tym bardzej, że moje Kochanie też jest Amerykaninem i tez usycha z tesknoty... z resztą ja też :) Motylku trzymam za Ciebie kciuki, dziekuję bardzo raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie!!!:)

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zycze powodzenia w poszukiwaniach Fala i mam nadzieje ze szybko sie ktos do Ciebie odezwie. Jakbys miala jakies problemy to mozesz do mnie pisac na skype: miki_anusia. Ja jestem na etapie skladania wszystkich dokumentow. Zdecydowalam sie w koncu na CICD - bez udzialu polskich posredniow. Zobaczymy jak to pojdzie. Jak narazie wydaja sie calkiem ok, odpowiadaja na wszystkie pytania i pomagaja mimo ze nie wplacilam jeszcze pieniedzy. Jeszcze przed swietami chce wypelnic wszystkie aplikacje i mam nadzieje ze calosc nie potrwa dluzej niz 2 miesiace. Zobaczymy. Jesli ktos ma jakies informacje na temat wspolpracy z CICD chetnie poczytam. Dzieki. Pozdrawiam i zycze wesolych swiat :P

Napisano

Czy ktos z Was chce przyjechac na internship do NJ? Jesli tak, mozecie sie ze mna skontaktowac, znam wielu pracodawcow, ktorzy szukaja Polakow na internship. Odejda Wam wtedy oplaty dla posrednikow.

Napisano

to ja juz straciłam ze znajde pracodawce na IT, a tu prosze jaka niespodzianka! Skończyłam zarzadzanie inzynierskie i zależy z jakiej dziedziny beda ci pracodawcy. Czekam cierpliwie. Może podam moje gg 7136574.

Napisano

Dzieki Motylku za wszystko no i w razie pytan lub innych niejasnosci bede do Ciebie pisala :P

A kolezenke Karinę chcialam spytac, czy Ci pracodawcy szukakjacy Polakow na internshipy w NY nie maja moze jakis filii, odziałów w Kaliforni :)

Pozdrawiam ~

Napisano

Niestety nie. Wiem, ze dwie firmy szukaja Polakow na 18 miesiecy (juz dla 2 osob zaczelam przygotowywac plany praktyk). Bardziej bylyby to praktyki w kierunku administration/business/management. Ale piszcie co Was interesuje, moze jakos dam rade pomoc (w kazdym razie postaram sie pomoc).

Napisano

Witam wszystkich "pracujących" nad wyjazdem na Internship i tych, którym się już udało znaleźć takowe praktyki. Ja szukam praktykodawcy już od pewnego czasu, ale przyznam, że 500 maili jeszcze nie wysłałam...:P mam zamiar jeszcze się nie poddawać:) Nastawiam się na Wisconsin i Milwaukee ( bo byłam tam 4 razy na W&T), ale jakoś ciężko to idzie. Chyba muszę zmienić rejon. Jestem po zarządzaniu i inżynierii produkcji więc jakbyś Karino miała jakieś propozycje to chętnie bym poczytała. Powodzenia wszystkim poszukującym!!!! :)

Napisano

WITAM:))) Ja również jak wielu tu, szukam pracodawcy na internship. Skończyłam chemię środowiska, więc wymarzonym dla mnie zajęciem byłaby praca w laboratorium chemicznym w firmie chemicznej, farmaceutycznej lub zakładzie przemysłu spożywczego. Czy znacie firmy poszukujące wykształconych i chętnych do pracy chemików?:P))) Jeśli macie jakieś na oku, bardzo proszę o kontakt:) z góry dziękuję i pozdrawiam:)

p.s. gratulacje motylku:) oby więcej takich szczęśliwców!

Napisano

elo.

Ja też jestem na etapie szukania praktyki płatnej.. i jak narazie odpowiedziała mi pozytywnie jedna firma.. która chyba nie jest swiadoma tego całego cyrku z wizami, papierami itd.. żeby zatrudnic legalnie pracownika takiego jak mnie.. Moze coś troche o mojej sytuacji:

Mam magistra od 2 miesięcy z finansów i bankowości < specjalność bankowość i ubezpieczenia> i chciałabym coś znaleźć zwązanego z szeroko rozumianymi finansami ( księgowość, controlling, ubezpieczenia, fundusze, nieruchomości itd.) chyba już mi obojętnie w jakim stanie.. bo dotychczas szukałam na wschodnim wybrzeżu.. Byłam 3 razy po 4 miesiące w USA na WAT, pracowałam głównie w sprzedaży, marketingu i obsłudze klienta więc o jakieś referencje mogłabym poprosić moich poprzednich 4,5 szefów.. tyle że TO nie ma nic wspólnego z moim studiowanym kierunkiem. Angielski uważam że znam b. dobrze <_< A! teraz również żeby mieć w zanadrzu że mam doświadczenie do tego czasu "planowanego" wyjazdu pracuję jako młodszy specjalista ds finansów w nieźle prosperujacej wrocławskiej firmie

I teraz chciałabym się zapytać kogoś bardziej zorientowanego:

ile jest tych opcji wyjazdu na praktyki? bo jest wiza H2B, J1? Jest trainee, intern, costam jeszcze -CZYM to sie od siebie rózni???

gdzies wyczytałam że na internship mozna wyjechac do poł roku po uzyskaniu wyzszego wyksztalcenia <?> a potem już nie?? przeciez sama ta procedura trwa co najmniej ze 3 miesiące

-Czy wszystkie są płatne? bo to chyba oczywiste że trzeba się jakoś utrzymać.. plus władowanie kasy na program ( czy to jest chociaż zwracalne)..?

-powiedzmy że znajdę pracodawce na własną rękę i co dalej? przeciez musze mu tak jakby awansem wyjasnic z jakiej organizacji jade ( tzn biura), jaki sponsor ale przeciez tego nie zrobię bo nie zapiszę się na ten program wcześniej do biura ( oczywiście chcą za to kasę) nim nie bedę miała tego pracodawcy..

-I pytanie - klucz- jake biuro polecacie jesli chodzi o koszty ---- ubezpieczenie na każdy miesiąc też nie mało kosztuje. A moze jakas amerykanska sprawdzona organizacja??

Czy na praktyce z wizą J1 można mieć 2 pracę? < taka sama przeciez była na worku i mozna było mieć n prac, zreszta znam osoby z worka które były opiekunkami co niby nielegalne.. no i co z tego...>

ile ta cała wyprawa mniej więcej kosztuje jakbym np chciala pojechac na 12 miesięcy, rozumiem że im więcej miesięcy to jest to droższe

Dzęki wielkie z góry za odpowiedzi i sorki za może niektóre durne pytania..

ps. co to za praca w branży administration/business/management ??? może ja jestem chętna <_<

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...