olgia Napisano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2007 Czy ktos wie ile znaczą studia skonczone w Polsce dla pracodawcow w USA? Jestem mgr turystyki i rekreacji po krakowskim AWF-ie i wyjezdzam na stale do Stanow. Zastanawiam sie, czy taki papierek pomoze mi w znalezieniu pracy, czy oni tak naprawde uznaja tylko swoje studia. z gory dzieki za pomoc!
KW Napisano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2007 Nie dowiesz sie dopuki nie sprobujesz W "luznych zawodach" jest duzo latwiej, ja mam magistra z finansow i prace w zawodzie znalazlam. Nie bedzie to twoja karta przetargowa, powiedzmy ze beda cie traktowac jak kogos kto skonczyl tutaj jakis malo znany uniwersytet. Jesli masz doswiadczenie w pracy to powinno byc OK. Jesli nie masz doswiadczenia to zaczniesz gdzies na samym dole, ale szanse tez sa Gorzej by bylo jabys byla lekarzem, inzynierem itp Poszukaj tez czy sa jakis certyfikaty w tym zawodzie ktore pomogly by ci znalezc prace. powodzenia Krysia
anituHa Napisano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2007 O dzieki! Ja jestem inzynierem! No ale w sumie nie ma sie co dziwic. Maja inne kody i normy i trzeba sie douczyc. Ponoc mozna za magistra po przepisaniu dostac inzyniera, wiec nie jest tak zle... Damy rade. A.
gudy Napisano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2007 Studiuję logistykę. Również myślę o stałym wyjeździe do stanów. Czy mogę znaleźć pracę w zawodzie? Są w USA oferty dla ludzi z moim wykształceniem. Czy to zupełnie inna bajka? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.