GAZDA Napisano 5 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2008 banda p@$#%#%ch darmozjadów j@$$%@@ych!!! ale spoko, ja juz wymyśliłem jak to obejść... no chyba że w całej unii to wprowadzą...
sly6 Napisano 5 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2008 raczej to wprowadza w calej unii aby sie bronic przed samochodami z Chin,pamietam byl nawet o tym tez artykul .
GAZDA Napisano 5 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2008 z chin to sprowadzaja handlarze oficjalni importerzy, to sa nowe auta i juz teraz jest tak ze homologacje robić muszą. to co tu jest idiotyzmem to traktowanie importerów indywidualnych... jak to przejdzie to jade do ruskich, wtedy tam bedzie wiecej wolności... a tak btw to wydaje mi sie że artykół jest sponsorowany przez firme której link pojawia sie miedzy tekstami...
Kozak Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 banda p@$#%#%ch darmozjadów j@$$%@@ych!!!ale spoko, ja juz wymyśliłem jak to obejść... no chyba że w całej unii to wprowadzą... Właśnie, wiecie może jak by to było ze sprowadzaniem auta przez Niemcy, gdyby tam tego durnego przepisu nie wprowadzili, a w Polsce tak? Chyba bym musiał tam auto zarejestrować, ale czy mógłbym, niebedąc tam zameldowanym? Wiem tyle, że w Niemczech VAT mają mniejszy 19% i procedury w portach trwają krócej bo tylko 2 dni.
GAZDA Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 trza by było wyrobić niemieckie papiery, sprawa troche bardziej skomplikowana,z pewnościa firmy polskie założą tam swe oddziały i na te oddziały bedom rejestrowac autka na 1 dzień a potem do polski... koszty wzrosną ale grunt ze darmozjady z wiejskiej 1 nie dostana ani grosza...
bonzo Napisano 7 Maja 2008 Zgłoś Napisano 7 Maja 2008 Witam. Czy w Chicago są jakieś firmy transportowe które zajmują sie sprowadzaniem aut do polski lub niemiec czy trzeba organizować transport z miasta portowego? Możecie polecić jakiegos dobrego przewoźnika?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.