paolka Napisano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2007 Słyszałam, że podobno można wysłać do ambasady papiery odnośnie wizy na stały pobyt.... i czasami można czekać od kilku miesięcy a nawet lat... zanim rozpatrzą aplikację itd.? Czy to jest prawda? i jeżeli takie coś istnieje to co mam zrobić, bo chętnie bym złożyła papierki
sly6 Napisano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2007 A to zalezy czy masz oferte pracy,do jakiej Prownicji jedziesz oraz czy umiesz jezyk(angielski,francuski). O tym wszystkim mozesz przeczytac na stronie urzedu imigracji: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp a co do czasu oczekiwania to teraz cos sie zmienilo i mozesz czekac na staly pobyt max do 24 miesiecy... Nie mozesz wyslac aplikacji listownie,musisz pojechac osobiscie do Ambasady i tam zlozyc ta aplikacje.
kasi Napisano 13 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2008 Mozesz wyslac ja, wlasnie wyjezdzam na pobyt i nigdy w ambasadzie nie bylam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.