Serafia Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 Witam Chciałam zapytać jak sprawy się mają w sytuacji tego typu : Zebrałam potrzebne dokumenty by zapisać sie w programie, min zaświadczenie o niekaralności jednak ostatnio miałam mały wypadek w pracy i i dostałam wyrok w zawieszeniu. Nie wiem czy mam jechać ponieważ papier o niekaralności mam ale czy ambasada sie w takim przypadku się nie doczepi ? PS Proszę o pomoc ... Wylot do stanów jest moim marzeniem nie chciała bym by teraz kiedy jest m w sumie tak blisko sie okazało ze marzenie mogę odstawić na półkę
sly6 Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 a kiedy masz rozmowe ?jak za pare miesiecy to moze byc tak ze Cie sprawdza i wtedy wyjdzie ze napisalas nieprawde we wniosku pamietaj ze osoby karane tez moga leciec do USA nawet na pobyt staly ,wszystko zalezy od przewinienia.
drakon18 Napisano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2008 hmmm.zamiescilem juz gdzies posta o niekaralnosci.Ambasada chyba tego nie sprawdza bo kolega mial w zawieszeniu wyrok i zaznaczyl we wnioskach ze nie byl karany.Pojechal i wrocil bez problemu,zreszta biuro mu powiedzialo by zaznaczyl tak w papierach.Niestety jakie to bylo biuro to juz nie powiem.
sly6 Napisano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2008 Tylko ze biuro go tyle obchodzilo co nic,kase wplacil i tyle a ze mogl i moze miec problemy to Ich to nie obchodzi,liczy sie biznes..
Rademedes Napisano 1 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2008 I to jest swieta racje, oni nic nie maja do stracenia, a jak sie "gosciowi" nie uda to beda juz wiedziec na przyszlosc.
sly6 Napisano 2 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2008 drakon18 jednym sie udaje a inny nie i dlatego nalezy o tym pisac aby kazdy bral za siebie odpowiedzialnosc a nie mowil ze ambasada zla .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.