yatzol Napisano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 Witam, słyszałem od znajomych, że teraz polscy studenci nie muszą posiadać wizy, aby wstąpić na teren USA. Chciałbym się zapytać, czy to prawda.
sly6 Napisano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 A gdzie to slyszales?jesli ktos znajomy Ci to powiedzial tzn ze Cie zrobil w balona a i powiedz tej osobie aby sama poleciala do USA .
yatzol Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 nie no, bez przesady, nie czuje sie jakos oszukany specjalnie, po prostu informacja nie była rzetelna. dziekuje za odpowiedź.
sly6 Napisano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 Jak masz jakies inne pytania to pytaj smialo
yatzol Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2008 zatem chciałbym się zapytać czy fakt bycia studentem w Polsce w jakikolwiek sposób może ułatwić otrzymanie Wizy turystycznej?
sly6 Napisano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2008 Jest to jeden z czynnikow ktore sa na plus ale sa brane tez i inne tzn po co lecisz,na jak dlugo,czy kogos masz tam nielegalnie z bliskiej rodziny,czy masz z soba np kupowane zaproszenie itd
mika_vixen Napisano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2008 Ha.Ja lepsze słyszałem że po wejściu Polski do strefy schengen można na dowód lecieć.
rokazzz Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 Witam Wybieram się razem z bratem ciotecznym na wakacje do USA do Wujka (przebywającego tam legalnie), który ma własną firmę i chce mnie na okres wakacji w niej zatrudnić. Jesteśmy obaj studentami ;] Wujek ma w najbliższych dniach przesłać mi zaproszenia. Więc powinienem się ubiegać o wize J1? I czy jest to trudniejsze samemu niż przez program? Bo jakoś nie uśmiecha mi się płacić 600$ jakiejś firmie work&travel jeśli moge to załatwić samemu. pzdrawiam i licze na odpowiedź :>
Rademedes Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 do otrzymania wizy J1 bedzie Ci potrzebny dokument ds2019 (chyba taki numer) a to moze wystawic tylko organizacja sponsorujaca w ramach jakiegos programu np. work and travel, wiec raczej na pewno sie nie obejdzie bez posrednika niech mnie ktos poprawi jesli sie myle,
sly6 Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 Rademenes bez posrdenictwa biura nic nie wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.