Callan Napisano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 Sie ma - mam mały problem, otóż ściągnołem formularz DS-157 w formacie pdf, wypełniam go na komputerze. Wszystko ładnie pięknie tylok mam mały problem, nie chcą mi się wpisywać niektóre polskie znaki takie jak ł, ą. No w pytaniu nr 3 3. Pełne imię i nazwisko (w alfabecie języka ojczystego) Nie moge wpisać polskiego znaku ł, wiadomo nic nie stoi na przeszkodzie wypełnić go ręcznie, ale nie chce bazgrać jak kura pazurą i wole go wypełnić na kompie i wydrukować. Jakby ktoś wiedział jak wpisywać polskie znaki, bo sam nie wiem może to wina mego kompa, może coś nie jest zainstalowane niby nic ale wole żeby wszystko ładnie schludnie wyglądało pozdrawiam
michaelt Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 wejdz na tym forum w WIZY dalej WIZY B1/B2 poczytaj.NIE mozna wypelniac wniosku uzywajac polskich znakow
jeni*** Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 Sie ma - mam mały problem, otóż ściągnołem formularz DS-157 w formacie pdf, wypełniam go na komputerze. Wszystko ładnie pięknie tylok mam mały problem, nie chcą mi się wpisywać niektóre polskie znaki takie jak ł, ą. No w pytaniu nr 3 3. Pełne imię i nazwisko (w alfabecie języka ojczystego) Nie moge wpisać polskiego znaku ł, wiadomo nic nie stoi na przeszkodzie wypełnić go ręcznie, ale nie chce bazgrać jak kura pazurą i wole go wypełnić na kompie i wydrukować. Jakby ktoś wiedział jak wpisywać polskie znaki, bo sam nie wiem może to wina mego kompa, może coś nie jest zainstalowane niby nic ale wole żeby wszystko ładnie schludnie wyglądało pozdrawiam # Odpowiedzi należy udzielać w języku angielskim lub polskim, nie używając jednak polskich znaków, to znaczy - zamiast ą, ć, ę, ł itd. należy wpisać a, c, e, l itd. - nawet jak w Twoim nazwisku występuje litera ł http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/niv_guide.html Pozdrawiam
sly6 Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 Jeni jak dobrze wczytasz sie w ta strone to wyjdzie ze to sie odnosi do Formularz DS-156 w ds 156 tak jest a kolega sie pyta o ds 157 a tam mozna pisac dlugopisem i dopisac np ł
amlam Napisano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2008 DS-157 wypełniamy długopisem!! Tylko polskie znaki. Pole nr 3 jest mniej więcej takie "nazwisko w brzmieniu języka ojczystego" więc z polskimi znakami. Ja tu nic niezrozumiałego nie widzę. BTW wczoraj dostałem wize :]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.