Wybieram się za 3 tygodnie do USA. Między innymi planuję zwiedzić Kalifornię: droga z Las Vegas - San Francisco - Los Angeles - San Diego - Los Angeles.
1. Proszę o sugestie ile czasu mniej więcej na to potrzebuję. Na całą trasę j.w. mam zarezerwowane 8-9 dni. Chciałbym po drodze wjechać na kilka godzin do Monterey. W LA zobaczyc Hollywood, Beverly Hills i centrum oraz Malibu, w San Diego zobaczyc miasteczko i spedzic kilka godzin, może pół dnia na plazy. Odległości i czas sprawdzałem na mapie ale doradźcie mi proszę, bo nie wiem ile dni (1 czy 2) zaplanowac na pobyt w LA. Ten sam problem jeżeli chodzi o SF.
2. Czy trasa z pięknymi widokami to CA-1 z Monterey do Mailbu czy mam się trzymać 101.
3. Jak najlepiej bezpiecznie i tanio parkować samochód tzn. mam sie pchać do centrum SF i LA czy gdzieś indziej radzicie auto zostawić. Nie wiem ile czasu zajmie podróżowanie na piechotę i metrem żeby zrealizować mój plan po LA.
4. Czy może czasu jest aż nadto i dam radę jeszcze zaliczyć Fresno i Sequoia i Kings.
Jeżeli się powtarzam to prezpraszam ale przeglądałem forum i znalazłem cenne wskazówki - dzięki- natomiast mam jeszcze te wątpliwości, o których piszę.
Z góry dzięki