Dream Act
Napisano 22 wrzesień 2010 - 11:15
w googlach mozna poczytac cos wiecej o tym...
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
AdSense
Napisano 22 wrzesień 2010 - 12:59
to sa absurdy naszych politykow.
Cale szczescie ze umarl a kazdy nastepny "durnowaty akt" swiadczy o tym jak beznadziejnych mamy politykow!
Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:04
sprawa jest taka ze wiele urzedow daje wszystkim osobom pomoc a nie pytajac sie o ich status i moze byc tak ze oaoba z GC nie dostanie czegos ,chyba ze umie o cos zabiegac aby dostac pomoc bo tutaj nalezy umiec szukac pomocy ..
Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje
AdSense
Napisano 23 wrzesień 2010 - 16:33
poniewaz po prostu NIE WIEDZIALO
czyli krotko mowiac jedynie 40% pacjentow uprawnionych do Medicaid faktycznie mialo to ubezpieczenie
i mowimy, ze tylko polacy sa tacy durni......
Napisano 23 wrzesień 2010 - 18:13
"nielegalni" czesto otrzymuja tzw. "emergency Medicaid" - oplacany wylacznie z funduszy federalnych
jednakze
jesli "nielegalny" zgodzi sie na to aby szpital wystapil w jego imieniu o emergency Medicaid, to - poniewaz jest to program federalny -
szpital MUSI powiadomic USCIS
dlatego na taka pomoc decyduja sie tylko osoby po powaznych wypadkach, ze zlosliwymi nowotworami, etc
maja bowiem jak w banku, ze po zakonczeniu leczenia zostana deportowane
Napisano 23 wrzesień 2010 - 20:05
Napisano 24 wrzesień 2010 - 01:12
Użytkownik gal dnia 23.09.2010, 21:05 napisał
widocznie mama ma uregulawany status emigracyjny
bowiem karty EBT (electronic benefit transfer), odpowiednik niegdysiejszych "food stamps" sa wydawane jedynie rezydentom albo obywatelom usa
poza tym nie jest to zadna "karta medicaid"
rzecz polega na tym, ze w poludniowych stanach przygranicznych czeste bylo zjawisko zglaszania sie do porodu kobiet, ktore akurat przeszly zielona granice
kazdy szpital w usa, ktory korzysta z pieniedzy federalnych (wiekszosc korzysta - inaczej by padly) MUSI udzielic pomocy pacjentowi bez wzgledu na jego
"zdolnosc platnicza"(posiadanie ubezpieczenia badz gotowki )
ciezarne z ameryki lacinskiej wykorzystywaly to prawo i masowo rodzily obywateli amerykanskich
napisalem "zjawisko bylo czeste" bo obecnie znakomita wiekszosc tych przygranicznych szpitali - pomimo otrzymywania funduszy federalnych - zbankrutowala....po prostu zbyt wiele mam pachnacych gotowana cebula decydowalo sie wlasnie tam rodzic swoje pociechy
dzieki rozwojowi srodkow transportu w usa , jak rowniez dzieki rozprzestrzenianiu sie wszelakich mafii przemycajacych "zywy towar" caly proces wysysania pieniedzy z federalnie utrzymywanych szpitali przesuwa sie obecnie stopniowo na polnoc
niestety jedyna rada na ten problem jest:
a] uszczelnienie granic( szczegolnie poludniowej) - np budowa dlugiego na 2000 mil muru-ogrodzenia, ktory to pomysl zyskuje coraz wieksza publiczna aprobate i jestem pewien, ze budowa ruszy pelna para po nastepnych wyborach prezydenckich ( a moze nawet do kongresu)
b] implementacja przez poszczegolne stany rygorystycznych praw odnosnie nielegalnej emigracji ( vide Arizona) - ten projekt rowniez lawinowo zyskuje popularnosc i w sytuacji rosnacego "oficjalnego" bezrobocia ma mocne podstawy gospodarcze----- jesli bowiem ow wskaznik dojdzie z obecnych 10% do , powiedzmy 20%, poludniowoamerykanscy ogrodnicy, "handimen" czy kucharze, na rowni z paniami chodzacymi "na domki" i panami "robiacymi kontraktorke" o kwadratowych, slowianskich twarzach nie beda mieli czego tutaj szukac, gdyz nawet za ich stawki o kazde takie miejsce pracy bedzie sie bilo 10 obywateli usa...
Napisano 24 wrzesień 2010 - 09:13
jestem tylko ciekawy czy jesli takie osoby dostana papiery to beda potrafily dawac cos wiecej innym osobom w podobnej sytuacji ,bo moglo by sie wydawac ze pomoc powinna byc zwrocona a jak jest to .........
Napisano 30 wrzesień 2010 - 13:29
.
W Arizonie jest sporo nowo-wybudowanych szkol, w ktorych duzy odsetek to dzieci emigrantow zza poludniowej granicy - i niestety duza czesc z nich jest nielegalnie. Przychodza do glowy pytania typu: kto placi za te szkoly? kto placi za pobyt w szpitalu pani, ktora nielegalnie przekroczyla granice i teraz rodzi dziecko w USA.
Aha i jeszcze jedna mysl: ze jesli jestes (majac GC lub obywatelstwo) z nizszej klasy sredniej w USA, placisz podatki - to i tak cie nie stac na ubezpieczenie, a z drugiej strony 'jestes za bogaty' aby dostac pomoc. A teraz jeszcze do tego dodajmy wskaznik bezrobocia wysoki. Troszke to takie bledne kolo!!
Napisano 30 wrzesień 2010 - 13:36
a kto za to placi?Panstwo a Panstwo to wszyscy co placa podatki a jak nie placi Panstwo to sa dlugi wiec ktos za to zaplaci za jakis czas..
i teraz jesli znasz przepisy,znasz sie na pewnych formach pomocy to mozna z tego korzystac w pewnych sprawach..
Napisano 13 grudzień 2010 - 14:45
Napisano 18 grudzień 2010 - 19:30
Napisano 25 grudzień 2010 - 22:38
Użytkownik gal dnia 23.09.2010, 14:05 napisał
Nielegalni w stanie NY maja jak najbardziej sprzyjajace warunki do posiadania dzieci. Malo ktory nielegalny rozlicza sie ze wszystkich zarobionych pieniedzy, wiec sporo pieniedzy zostaje w kieszeni. Kazdej ciezarnej nielegalnej przysluguje ubezpieczenie, oczywiscie za darmo. Haczyk jest tylko jeden- musza podac odpowiednio niska sume zarobkow, tego zreszta nikt nie sprawdza. Kazda dziewczyna automatycznie kwalifikuje sie na program WIC, tyle tego dostaja, ze Im zostaje. Porod, oczywiscia za darmo, zadnymi rachunkami Ich nie strasza. A, jeszcze jedno- w ciazy moga chodzic do dentysty, oczywiscie za darmo. I kazde dziecko do drugiego roku zycia jest objete ubezpieczeniem, darmowym oczywiscie. A ja sie rozliczam, place niemale sumy ma ubezpieczenie, jeszcze mi przyslali rachunek za epidural w wysokosci $4500, i oczywiscie na WIC sie nie kwalifikuje. A, i o dentyscie za darmo moge zapomniec.
Napisano 27 grudzień 2010 - 04:38
Cytat
wielu amerykanow robi dokladnie to samo.
Cytat
. Haczyk jest tylko jeden- musza podac odpowiednio niska sume zarobkow
wielu amerykanow robi dokladnie to samo
wielu nielegalnych placi takie same podatki jak i legalni ( ale o tym nikt nie chce pamietac) ja ososbiscie nie znam ani jednego nielegalnego ktory nie placi podatkow (powaznie)
czy ktos ma jakies fakty ( prosze o podanie zrodla) gdzie jest pokazane statystycznie ile nielegalnych placi a ile nie placi podatkow? ( % lub podobnie - mniej wiecej oczywiscie, bo nikt nie wie ile nielegalnych jest dokladnie obecnych w kraju) bo jesli sie okaze ze wiekszosc nielegalnych placi podatki tak samo jak legalni, to ja nie wiem po co w ogole ta cala afera o podatki. jak placa to cos im sie tez z tego nalezy. ale jak juz wspomnialam nie wiem jak statystycznie to dokladnie wyglada.
Napisano 27 grudzień 2010 - 07:59
pelasia oczywiscie ze legalni-obywatele nie placa podatkow,maja cos za darmo no ale tak masz tez w rodzinie ze obcy moze mniej -zle sie na niego patrzy a tzw swoj moze o wiele wiecej i tego tak w oczy nie kole-chociaz robia to samo...
mnie tylko pare spraw zastanawia czy tacy nielegalni beda podchodzic tak samo do innnych nielegalnych po legalizacji pobytu przez amnestie-czy tez powiedza ze drzwi zostaly zamkniete wiec radz se sam ,mi sie udalo ale Ty niee..bo nadal sa ludzmi wiec takie sprawy nigdy nie byly i nie sa latwe .
Mowisz ze nie znasz nikogo kto by nie placil podatkow i ze placa podatki nielegalni,masz racje jesli takie osoby spotykasz lub tez slyszysz
to tak jak z ta pomoca,zyczliwoscia jest ze wiele osob pisze o tym ale sa osoby ze tego nie doswiadczaja wiec kto pisze prawde tak naprawde?
Napisano 05 styczeń 2011 - 07:39
Napisano 05 styczeń 2011 - 14:27
Cytat
A czy oni sa policzalni w jakikolwiek sposob!? sa NIELEGALNIE
Znam wielu w NYC i zaden z nich ani tez zaden z ich znajomych nie placi podatkow.
Mieszkaja po 16 SZTUK CHLOPA w jednym trzysypialniowym apartamencie wstaja o 4 rano aby wszyscy mogli wyszykowac sie do pracy na 7 8 do kontraktora ktory placi tylko i wylacznie gotowka.
Ze placa podatki to kompletna bzdura!
Napisano 05 styczeń 2011 - 22:57
Nielegalni zarabiaja mniej niz legalni rezydenci wiec same liczby mowia za siebie. Skoro spora rzesza obywateli i legalnych rezydentow nie placi podatkow, bo zarabiaja malo jak moga placic nielegale, skoro zarabiaja relatywnie mniej nonsens!
Napisano 05 styczeń 2011 - 23:22
Napisano 06 styczeń 2011 - 07:45
mnie tez to drazni i najgorzej jak kto robi ktos bliski, znajomy,przyjaciel ale jesli On i ja jestem czlowiekiem wiec czemu sie dziwic?
wszystkiego dobrego w nowym roku 2011 ...
Napisano 06 styczeń 2011 - 08:32
ciekawy jestem jak kto bylo w 1986 ,,fakt mniej osob bylo ale moze jakies porownanie bylo by...
pelasia nigdy czlowiek nie jest na tyle madry oraz wie wszystko,od pewnego czasu widze to po wielu sprawach ,wiec dobre jest przyslowie ze czlowiek caly czas sie uczy a i tak umiera glupi
a no i najwazniejsze - przepraszam za pewne moje pisanie oraz slowa ..
Napisano 10 luty 2011 - 00:19
Napisano 11 maj 2011 - 19:54
http://www.informacjeusa.com/2011/05/11/na...tem-deportacja/
AdSense
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych