Skocz do zawartości

- - - - -

Mój tydzień w Los Angeles ma być cudownymi wakacjami

• Nie możesz odpowiedzieć
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Małgorzata Synowiecka

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 12:22

Kochani ,chciala bym spedzić miło w Los Angeles tydzień ,proszę podpowiedzieć mi co mam w Los Angeles zobaczyć i może kogo powinnam spotkać ,a może jest ktoś kto mi pokaze Los Angeles i pozna taka ciekawą osobe jak ja,są to moje krótkie wakacje i milo bedzie jak fajnie je spędzę,moze jakaś podpowiedź gdzie powinnam spac- w ładnym miejscu nie koniecznie tanim,gdzie mam wypożyczyc samochód itp,z góry dziękuje za podpowiedż Małgośka Sorry nie wiedziałam ,ze srót Lax to tylko lotnisko,znjomy posługiwął sie nim mówiąc o miescie Los Angeles,sorry
gosieńka skazana na szczęście

AdSense

• Advert

#2 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18800 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 14:29

na tej stronie mozesz spotkac osoby ktore Cie moge oprowadzic po LA:

http://www.hospitalityclub.org/

#3 Mingan

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 593 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 17:50

chciała byś spędzić miło tydzien na lotnisku? bo to właśnie oznacza skrót LAX i to pomyslałem gdy przeczytałem temat, co do LA to takie szałowe nie jest wolabym pojechać do san fransisco ktore na każdym kto był i tu i tu robi większe wrażenie
Każdy inżynier wie że kobieta jest jak matematyka-trzeba umieć ją wykorzystywać
http://picasaweb.goo...damowicz.marcin

#4 miles

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 316 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 21:15

Wlasnie co to oznacza skrot LAX ??? Bo nie jarze ???

#5 tissaya

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 628 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 22:10

LAX to lotnisko w Los Angeles:)
ja bym tam tygodnia nie chciala spedzic, hehs..
nawet jesli chodzi o LA- brud, syf i nic ciekawego.

AdSense

• Advert

#6 aga_wrr

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 149 Postów:

Napisano 25 październik 2006 - 23:15

TEz sadze, ze San Fransisco byloby zdecydowanie lepszym wyborem. JEsli masz mozliwosc to zmien LAX na SFO :lol: A jesli nie ... no to calkiem niedaleko do San Diego - o niebo przyjemniejsze miejsce niz LA.
"Badz madrzejszy od innych i nie okazuj im tego..."
http://www.travelsphoto.net

#7 marytylermoore

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 130 Postów:

Napisano 26 październik 2006 - 06:25

hmmm.. tydzien w los angeles international airport? :lol: - nie ma nic ciekawego - a w sklepach bezclowych straszna drozyzna. Jest tez takie miasteczko Lax gdzies w niemczech chyba, moze tam sie wybieralas?

:)
We're not enemies,but friends.We must not be enemies.Though passion may have strained it must no break our bonds of affection.The mystic chords of memory will yet swell the chorus of the Union,when again touched by the better angels of our nature-Lincoln

#8 Małgorzata Synowiecka

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 26 październik 2006 - 16:14

aga_wrr napisał:

TEz sadze, ze San Fransisco byloby zdecydowanie lepszym wyborem. JEsli masz mozliwosc to zmien LAX na SFO :lol: A jesli nie ... no to calkiem niedaleko do San Diego - o niebo przyjemniejsze miejsce niz LA.
Witam dziękuje za piękne zdjecia jesteście na nich wspaniali i miejsce jest nietuzinkowe,wszystkiego dobrego ,oczywiscie chodziło mi o Los Angeles,bo tam mam spędzic tydzień napewmo będzie dobrze pozdrawiam Małgosia

#9 Przemero

• Użytkownik
  • 12 Postów:

Napisano 28 październik 2006 - 10:08

Miałem okazję podziwiać uroki Los Angeles. Polecam do zwiedzenia takie atrakcje jak Universal Studios w Hollywood czy Disney World lub California Adventure to bardziej na wschód od Los Angeles. W kierunku Meksyku jest San Diego, to urocze miasto i Sea World jako atrakcja - bardzo polecam. Oprócz tego Santa Monica i okolice - super plaża. Co do wypożyczalni to wypożyczyłem Chryslera z Advantage Rent a Car i wszystko było OK. Jeżeli chodzi o Los Angeles jako miasto to nie polecam zwiedzania, oprócz pięknych drapaczy chmur nie ma nic ciekawego. Wręcz przeciwnie, na ulicach nieprzyjemnie i ponuro. Zresztą wieżowce można pooglądać z jadąc autostradą. Pozdrawiam !!

#10 ana

• Użytkownik
  • 40 Postów:

Napisano 28 październik 2006 - 20:59

A ja polecam park Six Flags Magic Mountain!!
http://www.sixflags.com/parks/magicmountai...su-virtual.html

#11 Małgorzata Synowiecka

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 29 październik 2006 - 14:19

Przemero napisał:

Miałem okazję podziwiać uroki Los Angeles. Polecam do zwiedzenia takie atrakcje jak Universal Studios w Hollywood czy Disney World lub California Adventure to bardziej na wschód od Los Angeles. W kierunku Meksyku jest San Diego, to urocze miasto i Sea World jako atrakcja - bardzo polecam. Oprócz tego Santa Monica i okolice - super plaża. Co do wypożyczalni to wypożyczyłem Chryslera z Advantage Rent a Car i wszystko było OK. Jeżeli chodzi o Los Angeles jako miasto to nie polecam zwiedzania, oprócz pięknych drapaczy chmur nie ma nic ciekawego. Wręcz przeciwnie, na ulicach nieprzyjemnie i ponuro. Zresztą wieżowce można pooglądać z jadąc autostradą. Pozdrawiam !!

Dziękuję bardzo ,trochę sie boje "sama w wielkim mieście ",ale myślę,że będę miała co wspominać,chciała bym wynająć apartament w ladnym miejscu,najlepiej z widokiem na ocean ,wiesz cos na ten temat ,będę dwa tygodnie,a nie jak pisałam tydzień ,pozdrawiam Małgośka

#12 Gr3g

• Użytkownik
  • 3 Postów:

Napisano 30 październik 2006 - 10:44

Hehe...Uważal w tym LA. :lol:
Mieszkalem tam dosc długo :)
Otoz te miasto trzeba pokochać zeby je zrozumiec. Są swietne miejsca - Santa Monica, Malibu, Ciekawa tez jest Pasadena. Ale uwazaj - niektore dzielnice to po prostu piekło...Lepiej tam wogole sie nie wcinac :)
Ja mialem pecha i moje pierwsze mieszkanko bylo w takiej "ziomalskiej" dzielnice...Boze - co ja przezylem :)

Osobiscie uwazam ze jest to wspaniale miasto - kazdy zwiedzajacy US powinien to zwiedzic...

Pozdrowienia z Miami - Tu tez jest super - zapraszam :D:D:D

#13 Małgorzata Synowiecka

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 30 październik 2006 - 14:44

Gr3g napisał:

Hehe...Uważal w tym LA. :)
Mieszkalem tam dosc długo :)
Otoz te miasto trzeba pokochać zeby je zrozumiec. Są swietne miejsca - Santa Monica, Malibu, Ciekawa tez jest Pasadena. Ale uwazaj - niektore dzielnice to po prostu piekło...Lepiej tam wogole sie nie wcinac :D
Ja mialem pecha i moje pierwsze mieszkanko bylo w takiej "ziomalskiej" dzielnice...Boze - co ja przezylem :D  

Osobiscie uwazam ze jest to wspaniale miasto - kazdy zwiedzajacy US powinien to zwiedzic...

Pozdrowienia z Miami - Tu tez jest super - zapraszam :D:D:D

Dziękuję ..........Miami? -bardzo ciepło ,ale chyba super?Pierwszy raz jadę do US i jestem w konfortowej sytuacji jak myślę , jade turystycznie ,dwa tygodnie to nie wiele,ale myślę ,ze będzie milo ,po za tym jadę w super nastroju ,a co w Miami warteo zobaczyć? :lol: :) :lol:

#14 tissaya

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 628 Postów:

Napisano 30 październik 2006 - 15:22

plaze :lol: definitywnie. w tym roku widzialam tam Matthew McConeghy'a :)

#15 mk

• Użytkownik
  • 23 Postów:

Napisano 31 październik 2006 - 13:52

tissaya napisał:

plaze :lol: definitywnie. w tym roku widzialam tam Matthew McConeghy'a :)

Wow, to musial byc widok...

#16 VeNoN

• Użytkownik
  • 56 Postów:

Napisano 02 listopad 2006 - 07:48

hmm... W LS troche bym sie bal... jest to miasto gdzie latwo o klopotu... Tu sie narodzili Raperzy Amerykanscy itp... a poza tym troche brudno ! No i tydzien to troche malo jak dla mnie ;) Nie lepiej Ci pojeach na Floryde :D ?

#17 mk

• Użytkownik
  • 23 Postów:

Napisano 02 listopad 2006 - 21:17

A moze ktos wie, czy Venice lub Culver City sa ciekawymi miejscami do osiedlenia? Bede miala prace w Venice, wiec aby sie zabardzo nie najezdzic to chce cos w West LA wynajac...

#18 agatenka

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 315 Postów:

Napisano 02 listopad 2006 - 21:56

Niestety mi Venice (okolice plaży) kojarzy się z bezdomnymi rozłożonymi w wzdłuż deptaka, pseudo wróżkami i chińskimi straganami pełnymi wszelakich różności (nawet lizaki z marihuaną :roll: ) Jednak pomimo tego podobało mi się tam, ale mieszkać w pobliżu chyba bym nie chciała.
Pozdrawiam

#19 Szeli

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 212 Postów:

Napisano 03 listopad 2006 - 11:11

Witam. Mieszkałem w L.A. ponad 2 miesiące w 2002 roku na W&T... jest co zwiedzic i zobaczyć... ja miałem fajną prace bo pracowałem w parku rozrywki Universal Studios Hollywood i jako pracownik chodziłem sobie takze po planach filmowych... takze napewno polecam zobaczyć park Universal; takze warte zobaczenia jest aleja gwiazd na Holywood Blvd. oraz odciski rąk i nóg gwiazd filmowych przed Hinskim Teatrem gdzie co roku rozdawane są oskary... ocean z pięknymi plażami... Rodeo Drive - najdrozsze na świecie ekskluzyne sklepy, koniecznie trzeba zobaczyć, poprzechadzać sie i poczuc jak gwiazda... niejedną mozna takze zobaczyć - Ja widziałem miedzy innymi Tommy Lee Johnsa ze Ściganego; Na obrzezach miasta Six Flags z rollercosterami, Santa Barbara - piekne miasteczko... No i koniecznie napis HOLYWOOD. Zycze udanego wypoczynku ;)

AdSense

• Advert

#20 RoLvEr

• Użytkownik
  • 9 Postów:

Napisano 19 listopad 2006 - 22:07

Los Angeles jest piękne. Byłem 5 lat temu, ze starymi tylko w trzech miastach i w tym w LA of course...
Be faster, be stronger, and survive any longer! TeXaS is coming!!!!!!!
RoLv

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych