Skocz do zawartości

a123

Użytkownik
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta

Ostatnie wizyty

346 wyświetleń profilu
  1. witam! Mam pytanie odnośnie kupna pierwszego samochodu w Nowym Jorku Jak to wygląda, od czego zacząć? Jaką firmę ubezpieczeniową wybrać? Od czego zależy wielkość ubezpieczenia? Jak wygląda rejestracja pojazdu w DMV? Lepiej jest kupić za gotówkę, czy może wziąć jednak kredyt? Jeśli tak to w jakim banku? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
  2. a123

    Kiedy Lecisz?

    Być może takie pytanie już padło (to z góry przepraszam), a jednak wolę się zapytać na przyszlość: gdzie znajde numer GC potrzebny przy odprawie elektronicznej? dziękuję.
  3. tak, staram się poza US nie przebywać długo, tak jak wyżej pisałam chcę tylko skończyć studia już w Polsce dziękuję za odpowiedź
  4. tak wiem, dlatego od czerwca w Stanach byłam już dwa razy, wcześniej prawie 4mce, teraz zaledwie 3tygodnie ze względu tak jak wpsomniałam na zakończenie edukacji w tym roku chciałam wiedzieć czy mogę pracować niż siedzieć bezczynnie w domu.. Nie będzie służyć jako turystyczna bo po obronie już myślę jechać z biletemw jedną stronę
  5. Witam! Nie wiem czy pytanie piszę w dobrym wątku Czy wie ktoś czy mając GC można pracować w Polsce? Z tego co słyszałam to odpowiedź brzmi NIE jeśli w przyszłości zechcę się starać o obywatelstwo, ale chcę się dowiedzieć na 100% jak to wygląda Obecnie przebywam w Polsce ze względu na to że w tym roku kończę studia tutaj, stąd moje pytanie czy w wolnej chwili mogę pracować dziękuję
  6. petycja została złożona jakos okolo 10lat temu (2004r czy jakos tak, dokladnie nie pamietam), zatwierdzona zostala chyba w 2014 (jakos na poczatku roku, a ja jestem z konca roku, i akurat wtedy konczylam 21lat), rozmowa jest juz w tym miesiacu
  7. Z tego co wyszukałam to było to chyba Family Third Preference (bo F2A dotyczy małożonków/nieletnich dzieci, ale pewna nie jestem), zatwierdzone zostało jakoś ok. 2lata temu
  8. witam Mam pytanie odnośnie I-130 (przez sponsorowanie). Papiery zostały złożone na jednego z rodziców (plus reszta rodziny), gdy ja nie byłam jeszcze pełnoletnia. Teraz mam już ponad 22 lata i wyznaczoną rozmowę dot. zielonej karty. Zostały jeszcze do zrobienia badania. Czy istnieje możliwość że jej nie otrzymam ze względu na przekroczony wiek?
×