Skocz do zawartości

MoniaS

Użytkownik
  • Zawartość

    246
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Days Won

    1

MoniaS last won the day on 27 Styczeń

MoniaS had the most liked content!

Reputacja

13

O MoniaS

  • Tytuł
    Aktywny użytkownik
  • Urodziny 08.06.1972

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Topeka KS

Kontakt

  • Skype
    monika.sadowska40

Ostatnie wizyty

1245 wyświetleń profilu
  1. MoniaS

    pomoc

    My składaliśmy wniosek w marcu 2016 a ja pracowałam do grudnia 2015 bo trochę siedziałam u obecnego męża. We wniosku pamietam on wpisał „house keeping “ i wsio grało. Nie pytali mnie czy pracuje. Pamietam ze w ambasadzie pytali jaki mam zawód a nie czy pracuje.
  2. U mnie nie robili żadnego problemu. A nie miałam żadnego dokumentu z nowym nazwiskiem bo ani GC ani nic. To jednak zakezy od stanu w jakim się mieszka.
  3. Nie masz czym się martwić. Z tego co pamietam to pytania są różne zależnie od osoby. Mnie pytali tylko do jakiego miasta lecimy i Szymka pytali jak wymawia się jego imię ( na co mój syn odpowiedział : you can call me Simon dude) I było dość wesoło. I to wsio.
  4. Wiesz to chyba zależy od stanu. U mnie w Kansas pamietam, ze do SSN brali akt marriage certificate, akt urodzenia tłumaczony i jeszcze jeden dokument chyba I-20 ( taki co to po przyjeździe wypełniasz na internecie ze tu jesteś ). Nie jestem pewna numeru tego ostatniego. Najlepiej , to wejdź na stronę ssn i zobacz co tam chcą Masz wtedy podstawę.
  5. Tak naprawdę to wizy odmawiają tylko wtedy jak coś się kręci albo przesiedziało się turystyczna wizę. Na visajournay.com poczytaj. Tam są naprawdę różne przypadki. I moim skromnym zdanie nie wyskakuj konsulowi : nie będę studiować bo pomyśli ze jak tylko będzie możliwe ustawisz się w kolejce po zasiłek. Powidzenia
  6. Zaraz poczekaj , przeczytaj dokladnie na visajournej.com krok po kroku jak idzie procedura. Z tego co pamietam my mieliśmy NOA i tez zanim dokumenty poszły do Visa Center ( czy jak im tam), zanim doszły do ambasady to te NOA było już chyba tez po terminie. Moim zdaniem ( z tego co pamietam ) nikt nie zrobi wielkiego halo
  7. Dokładnie. Jedynie co to military dependent card i zniżka w sklepach A to ze będziesz mieć tylko SSN to nie licz ze od razu dostaniesz prace. Jak się uda to super. Ja musiałam mieć GC, driving license i ewaluacje dyplomu no i certyfikat. A to była długa droga Powodzenia
  8. Ja bylam na wizycie u lekarza w czasie kiedy mój pakiet dopiero co doszedł do ambasady. Skróciło mi to czas o dwa czy trzy tygodnie. Pozdrawiam
  9. Moj mąż jest active duty i niestety my musieliśmy ze wszystkimi w kolejce czekać. W marcu 2016 10 dokładnie przyjęty był wniosek , RFE wydłużyło nam o miesiąc czekanie i dodatkowe dokumenty ( mój rozwód ) na rozmowę. W efekcie końcowym wiza była na początku września 2016. I tez mąż dzwonił do nich wielokrotnie bo lipiec - wrzesień był gdzieś w Katarze. Nic to nie dało.
  10. Jeśli choć raz się spotykałyście to wystarczyć powinno. Niech ona składa wniosek o K1 i już
  11. Prawidlowo wg przepisow powinnaa wrócić do Polski i starać się o wizę narzeczeńska. Na wizie turystycznej jesteś tylko turysta i nie masz prawa wychodzić za mąż. Jednak byli tacy co żenili się w USA i wracali załatwiając wizę małżeńska. Jak to się tutaj mówi : it’s up to you.
  12. Dokladnie tak, sam slub nic nie zmienia. Jesli malzonek nie ma odpowiednich dochodow to nie dostaniesz prawa pobytu w USA nwet jesli mielibyscie cala armie dzieci. Wejdz na strone USCIS tam wszystko mas napisane co I jak.
  13. Tu bylo na forum o tym tzn o wyroku. Ż tego co pamiętam nie było jakiś większych problemów z k1. To tak jak Roelka pisze- chcesz tu mieszkać to zalatwiaj K1. Oni ogólnie patrzą na całokształt a kombinatorow nie lubią. Powodzenia
  14. Tu bylo o tym na forum. Musisz popatrzeć 2015/2016 roku pisaliśmy o tym. Ż tego co pamiętam, ktoś mówił, że on może wejść ale innym wejściem i podobno nie może być przy okienku. Zresztą, jak nie kombinujesz nic, nie musisz obawiać się rozmowy. U mnie pamiętam poszło, gładko i przyjemnie. A denerwowalam się jak jasna cholera. Powodzenia!
  15. To prawda, I zebyscie mieli setke dzieci niczego nie zmieni. Mozesz zrobic tak jak Roelka radzi, bo wiza CR1 dluzej trwa. A z nazreczenskiej jak raz cie odrzuca to maja to w papierach tak czy siak i potem sa kolejne klopoty. Poczytaj na visajourney.com
×
×
  • Dodaj nową pozycję...