Jump to content

DanaO89

Użytkownik
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

13

1 Follower

About DanaO89

  • Birthday 01/02/1989

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    San Antonio, Texas

Recent Profile Visitors

387 profile views
  1. U mnie problem nie wynika z braku dokumentu, albo dodatkowego dokumentu, ani od stanu w którym mieszkam Government shutdown
  2. Poszłam do innego biura, w którym, po długich dyskusjach, doradzili mi, że mam wrócić do mojego pierwszego biura i udać, że nigdy nie dostałam listu Powidzieli mi, że moje dokumenty musiały zostać usunięte z systemu. Ponownie przyjęli moją aplikację, mimo iż pierwsza aplikacja jest wciąż procesowana, zrobili kopie wszystkich dokumentów i zobaczymy. Jak się nie uda, będę musiała czekać na EAD
  3. 14 grudnia złożyłam wniosek o SSN, po 6 tygodniach dostałam odpowiedź, że nie mogę otrzymać SSN, bo nie przedłożyłam odpowiednich dokumentów i mój legalny pobyt się kończy. Przedłożyłam SS-5, I94, paszport+wizaK1, marriage certificate (składając dokumenty nikt nie wspomniał o jakiś brakach). W poniedziałek udam się do SSA, żeby wyjaśnić o co chodzi. Wydrukowałam dokument RM 10211.530 i memorandum A-08-07-17044 (nadal aktualne?). AoS jest w trakcie, więc zabiorę też I-797. Macie dla mnie jakieś wskazówki, jak wygrać z urzędnikami?
  4. Tak jak mówisz, do NVC dzwoń po ok 2 tygodniach. Jak już masz numer to wtedy lekarz, ale trochę dłużej niż tydzień przed, moje wyniki dotarły do ambasady po ok 1,5 tyg o ile dobrze pamiętam (trzeba czekać na badanie moczu). Co do listu z ambasady - gdybym się nie dopomniała, to do dzisiaj bym czekała, bo zaginął. Pani była na tyle miła i wysłała mi kopię mailem. Pkt 3 nie różni się niczym od informacji zamieszczonych na stronie + kopia I-129F, ale formalnie musisz czekać aż go otrzymasz. No i wypełniasz tylko Ds-160, a od narzeczonego musisz mieć Affidavit (sugerują, żeby dołączyć jakieś dodatkowe dokumenty, jednak nikt ich tak na prawdę nie chce podczas rozmowy, jednak lepiej mieć niż nie mieć). No i jak narzeczony ma ochotę, to może iść z Tobą (Pani konsul z którą miałam rozmowę, ucieszyła się, jak się dowiedziała, że nie jestem sama i odbyliśmy rozmowę we dwójkę). Powodzenia Po NoA2 czeka się 1-2 miesiące jeszcze, ale to już bliżej niż dalej
  5. Ja nie miałam i nie dostałam rfe
  6. AoS - I–485 Application to Register Permanent Residence or Adjust Status 1140 $ Na stronie https://www.uscis.gov/forms/our-fees jest podana ta kwota
  7. Umawiałam spotkanie wczoraj i nie miałam możliwości wpisania numeru DS-160 i automatycznie przypisało mi numer z poprzedniej wizy. Muszę dzwonić w poniedziałek i zmienić (albo elektronicznie). Zalecają użycie starego konta, jeśli się je posiada. Przy wizie turystycznej było pole do uzupełnienia, tym razem nie ma.
  8. No właśnie tego nie wiedziałam Bardzo mnie to cieszy! Bo jak sobie dodałam to wyszło prawie 2tys. i się przeraziłam
  9. Ogólnie te kwoty są bardzo duże i w sumie nie wiem dlaczego... A głupi list z ambasady wysyłają ekonomicznie, bo im szkoda dołożyć 5zł.
  10. Nie jest, ale pewnie gdzieś masz kartę szczepień. Ja dostałam ksero wielkości a4 i tyle. No niezła... a będzie tylko drożej Dostaję już szału. Czekanie na NaO2 nie wyprowadzało mnie tak z równowagi jak czekanie na list.
  11. @imaginacja93 Dokładnie tak samo , byłam tydzień przed Anią Wyniki po 2h do odbioru, wizyta u lekarza szybciutka, kilka pytań, badania podstawowe. Musiałam być doszczepiona na: -odrę, świnkę, różyczkę -błonica, tężec, krztusiec No prawie 700 zł mnie to kosztowało, ale co zrobić
×
×
  • Create New...