Skocz do zawartości

Malzenstwo Z Obywatelem A Waiver

__jack__

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja znajoma wyszla za maz za obywatela miesiac temu i zabiera sie (powoli) do aplikowania o gc.

Podobnie jak ja ona jest tutaj na internshipie i w paszporcie ma wbita 2 years rule, zalatwila sobie waivera juz wczeniej. We wszystkich formach ktore trzeba wypelnic aby otrzymac GC nie ma nic o 2 years rule ani waiverze, czy powinna gdzies o tym wspomniec?

Gdy bedzie wysylala juz wszystkie wypelnione dokumenty czy powinna rowiez zalaczyc kopie waivera?

musi przeciez wysylac kopie wizy w ktorej jest notka o two years rule?

• 2 tygodnie później...
Napisano

a jak sobie załatwiła tego waivera?

moja dziewczyna złożyła papiery o wize narzeczeńską,ale wyczytałem gdzies że musze jeszcze miec waiver,ponieważ mam zakaz wjazdu na 5 lat.

Napisano

Ten zakaz, ktory Ty masz to co innego niz sekcja 212 pod ktora podlega osoba piszaca powyzej. Waiverow jest kilka rodzajow dlatego i proces ubiegania sie o takowy waiver rozni sie w kazdym przyapdku.

Proces ubiegania sie o waiver przy wizie J-1 to bulka z maslem w porownaniu z tym co masz Ty. Jesli masz zakaz wlotu na 5 lat to sama sprawa waivera moze sie toczyc grubo ponad rok (chociaz teraz cos przyspieszylo), i takowy waiver jest bardzo ciezki do zdobycia.

Napisano

rok?o mój boże

moja dziewczyna poszła do prawnika w NJ i powiedział ze ok 6 miesięcy bedzie trwał cały proces

no to ja juz nie wiem:(

Napisano

Ja tez jestem prawnikiem w NJ i slowo daje, ze nie slyszalam aby ktokolwiek kto stara sie o waiver plus wize K-1 zalatwil to w ciagu 6 miesiecy. Prawnik powiedzial ci to co chcesz uslyszec po czym dodal "ale gwarancji nigdy nie ma" ;) Znam za to osoby, ktore czekaja na waiver do K-1 (God bless them) ponad 12 miesiecy, niektorzy nawet 16. Mam tez nadzieje, ze prawnik powiedzial ci jakie sa szanse na takowy waiver. Hm... ale jesli powiedzial Ci, ze na waiver czeka sie max. 6 miesiecy to zapewne ten malo istotny szczegol na temat Twoich szans pominal...

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...