fikimiki Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 Jak dlugo po wyladowaniu na pierwszym lotnisku w USA (lece z przesiadkami) czeka sie w kolejce na lotnisku na pozwolenie wjazdu do Stanow (wiza turystyczna)? Pytam z tego wzgledu, ze obawiam sie czy zdaze na nastepny samolot do innego miasta w USA. Czy oczekiwanie na rozmowe trwa 30 minut czy raczej 3 godziny? Standardu nie ma ale.... Po prostu nie wiem ile czasu zostawiac sobie pomiedzy przesiadkami, zeby samolot mi nie zwial
sly6 Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 a kiedy lecisz(ktory dzien tygodnia),gdzie masz przesiadke oraz jaka linia lotnicza lecisz ?
Rademedes Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 ja koncem maja 2007 stalem 55 minut tyle bylo ludu na JFK, takze sterowali ludzi do okienek dla stalych rezydentow i obywateli, szkoda ze po 40 minutach dopiero
fikimiki Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2008 Wylot jest w srodku tygodnia, a przesiadke bede miala w Bostonie. Czyli 2 godziny miedzy lotami na przesiadke i rozmowe powinny (?) wystarczyc?
anussia Napisano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2008 hehe znowu ten sam temat powiem tak.. lecialam 23.12. do JFK bylam tam o 15 a nastepny samolot mialam miec 16 20.. duzo czasu czy nieduzo tez sie nad tym zastanawialam bo lecialam pierwszy raz.. wszystko zalezalo to od kolejki do interview.. u mnie byla spora nie pamietam jak to bylo czasowo (ale z ok 30 minut na bank - taka babka mi powiedziala ze pare tygodni wczesniej czekala 3 godziny) ale po podbiciu pieczatki polecialam po bagaz i on juz sobie tam jezdzil na tasmie.. potem jeszcze wieksza kolejka byla do jakiegos goscia ktory wyrywkowo sprawdzal bagaze.. no i musialam isc i nadac bagaz kolejny raz.. przejsc przez bramke - sciaganac buty itp.. w sumie pod gate'm bylam jakos przed 16.. i sie okazalo ze wszytskie loty odwolane to sie nazywa miec szczescie.. nastepny lot mialam o 9 rano nastepnego dnia - ale dali mi hotel za free czyli wydaje mi sie ze jak kupujesz bilet juz docelowy ale jest on z przesiadkami to linie lotnicze/biuro sprzedajace np. delta wiedza mniej wiecej ile czasu ci zajmie przejscie przez kontrole.. aczkolwiek nie wiem jak jest w bostonie.. pozdro
fikimiki Napisano 25 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2008 Dzieki za wyjasnienia Ale stres. Chociaz przed ambasada tez tak sie denerwowalam, a wszystko poszlo jak z platka tfu tfu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.