amlam Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 Dostałem tydzień temu wizę, dzisiaj przyszła. Niestety nie jestem w domu odebrali moi rodzice. Wiza jest do 2018. Obok słowa "entries" jest literka "M" i jesli dobrze rozumiem to oznacza mozliwośc wielokrotnego przekraczania granicy. Czy to oznacza też tyle że przez 10 lat moge sobie latać ile razy chcę? Lecę w sierpniu i czy wtedy urzednik celny na lotnisku może mi że tak powiem zmienić postanowienia tej wizy? Np. zrobić z niej wizę "jednokrotną" powiedzmy na pół roku? Czy 10 lat i wielokrotne oznacza że latam ile chcę? Pozdrawiam posiadaczy i starających się
sly6 Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 M oznacza wielokrotne przekroczenie granicy i masz wazna promese wizowa do 2018 roku.. To oznacza ze mozesz przez ten czas latac do USA ale pod warunkiem ze Twoj pobyt w USA bedzie legalny.Wazne jest to ze jesli bedziesz w USA np 6 miesiecy i wrocisz do Polski to najlepiej abys zaczekal z wylotem ponownym miej wiecej min 6 miesiecy,czym dluzej tym lepiej bo musisz pokazac ze po 1 nie pracowales i jednak cos Cie trzyma w Polsce. Na lotnisku urzednik imigracyjny wbije Ci wlasciwa wize i zazwyczaj wbijaja 6 miesiecy pobytu legalnego ale moga mniej .
amlam Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 Jesli dobrze rozumiem przez 10 lat latam jak chce z tymże za każdym razem o długości tego konkretnego pobytu decyduje celnik tak? Czyli raz moge na 6 miesięcy, innym razem na powiedzmy 3 ale przez 10 lat latam tak?
sly6 Napisano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 Tak to urzednik decyduje ile mozesz byc na terenie USA i jesli masz taka ochote to mozesz byc 1,2 tygodnie lub tez tyle czasu ile Ci wpisze urzednik ale pamietaj o tym aby wyjechac do czasu okreslonego przez niego . Pamietaj tez o tym ze to jest promesa wizowa i jesli cos nie bedzie tak to wtedy urzednik moze Cie nie wpuscic.
amlam Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2008 Dzięki wielkie. Już wszystko rozumiem. Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.