szumacherek Napisano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 19 Lutego 2008 Jesli jestes w odpowiednim wieku to musisz sie zarejestrowac po przylocie do USA w serwisie .Bialy paszport jest dla osob takich jak Ty ktore majac GC chca pobyc po za USA dluzszy czas .Postaraj sie o ten paszport na terenie USA . W takim razie jak uzyskac taki paszport?
Magnum Napisano 19 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2008 W takim razie jak uzyskac taki paszport? troche samodzielnosci na przyszlosc..... ale tym razem pomoge
szumacherek Napisano 20 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2008 Czy biały paszport mogę uzyskać przed otrzymaniem fizycznej zielonej karty? Chodzi mi o to czy od razu po przyjezdzie do USA moge skladac dokumenty I-131 itd? Dziekuje i pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2008 przeczytaj dobrze ten temat i zobaczysz ze lepiej wyleciec z bialym paszportem lub tez mozesz zlozyc papiery w USA a potem odebrac ten paszport w Ambasadzie: http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=10111
szumacherek Napisano 24 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Lutego 2008 Jeszcze raz dziekuje za wszystkie odpowiedzi i na koniec mam jeszcze jedno pytanie. Czy lecac do USA moge od razu kupic bilet w dwie strony? Pytam bo znajomi strasza mnie ze lecac tam jeszcze bez zielonej karty, a tylko z wiza w paszporcie i biletem powrotnym moja GC moze zostac cofnieta na dzien dobry. Czy to prawda? Pozdrawiam
calamitka Napisano 24 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2008 Zawsze mozna sie wytlumaczyc, ze bilet w 2 strony byl tanszy- to nie problem. Pytanie czy na pewno MOZESZ wyjechac bez bialego paszportu. Lepiej skonsultuj sie z kims kompetentnym. Na taki paszport teraz np. z centrum w Kalifornii czeka sie okolo 5 miesiecy!!!
sly6 Napisano 24 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2008 calamitka moze ta osoba odebrac paszport w Ambasadzie USA jak bedzie w Polsce ,wazne aby zlozyc papiery z terenu USA na ten paszport. a co do biletu to pytaja o bilet jak sie leci na wizie turystycznej i to nie zawsze ale wtedy lepiej miec go wykupionego w 2 strony.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.