nadina Napisano 20 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2008 Witam wszystkich.W tym roku planuję ślub z obywatelem US,w Polsce.Od kwietnia 2001-pazdziernika 2001 przebywalam w US legalnie na 10-letniej wizie turystycznej.Pobyt ten,nielegalnie przedłuzyłam i od stycznia 2003 przebywam w Polsce.Proszę o info ,jak w moim przypadku będzie przebiegała procedura uzyskania GC,czy będę musiała ubiegać sie o waiver?
sly6 Napisano 20 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2008 Bedziesz musiala sie starac o waiver bo teraz masz zakaz wjazdu na 10 lat .
nadina Napisano 20 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2008 No tak przede mną jeszcze 5 lat zakazu,jeśli chciałabym dopiero za 5 lat wjechać i mieć GC to dopiero za 5 lat powinny zostać złożone dokumenty?
sly6 Napisano 20 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2008 Mozesz szybciej ale musisz sie starac o waiver .Inaczej tyle czasu powinnas odczekac.
Agula Napisano 21 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2008 Waiver, ktory jak wielokrotnie karina pisala, jes bardzo trudno dostac. Ale sprobowac nie zaszkodzi jezeli nie chcecie tyle czekac.
alena Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Witam wszystkich.W tym roku planuję ślub z obywatelem US,w Polsce.Od kwietnia 2001-pazdziernika 2001 przebywalam w US legalnie na 10-letniej wizie turystycznej.Pobyt ten,nielegalnie przedłuzyłam i od stycznia 2003 przebywam w Polsce.Proszę o info ,jak w moim przypadku będzie przebiegała procedura uzyskania GC,czy będę musiała ubiegać sie o waiver? Witam. Jestem dokladnie w takiej samej sytuacji. Czy mozesz napisac jak potoczyla sie dalej Twoja sprawa? Bardzo mi zalezy na kontakcie. Mozesz napisac na mojego maila? lidka0@o2.pl chcialabym wymienic sie wiadomosciami na ten temat.
antosia Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Witajcie!Nadina jezeli mozesz to opisz przebieg swojego starania sie o GC.Rowniez jestem w podobnej sytuacji z tym ze mi juz zakaz wjazdu sie skonczyl ale nadal boje sie skladac papiery poniewaz boje sie ze mi odmowia przyznania i ciekawa jestem jak to wszystko wyglada.Do tej pory nie bylo nikogo kto staral by sie o GC w Polsce a przesiedzial wize takze z gory dzieki jezeli podzielisz sie z nami swoim doswiadczeniem w tej sprawie.Pozdrawiam!
sly6 Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 antosia tylko ze alena ma przed soba 8 lat czekania a u Ciebie juz jest koniec. Przeczytaj jej posty na Forum .Moze cos Karina napisze jak kto jest .
gal Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Witajcie!Nadina jezeli mozesz to opisz przebieg swojego starania sie o GC.Rowniez jestem w podobnej sytuacji z tym ze mi juz zakaz wjazdu sie skonczyl ale nadal boje sie skladac papiery poniewaz boje sie ze mi odmowia przyznania i ciekawa jestem jak to wszystko wyglada.Do tej pory nie bylo nikogo kto staral by sie o GC w Polsce a przesiedzial wize takze z gory dzieki jezeli podzielisz sie z nami swoim doswiadczeniem w tej sprawie.Pozdrawiam! nie boj sie swoja kare zaplacilas
antosia Napisano 26 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2008 Niby tak i mialam tylko 3 lata ale z tego co czytalam wynika ze zupelnie inaczej patrza na to jezeli przebywasz na terenie USA a inaczej jezeli w Polsce.Z tad te wszystkie obawy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.