Maciek_ Napisano 11 Marca 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2008 Czego nalezy sie wystrzegac wypelniajac DS-156 czy moge podac adres znajomego w polu gdzie nalezy wpisac adres pod jakim sie zatrzymam w USA Jezeli zamierzam zostac w USA okolo 4 miesiace czy wpisac tyle czy lepiej mnie? Co wpisac w pole: Kto pokryje koszty Pana/Pani podróży?
sly6 Napisano 11 Marca 2008 Zgłoś Napisano 11 Marca 2008 Wystrzegac sie nalezy pisania nieprawdy a co do czasu pobytu to On jest dobry dla kogos kto sie uczy i leci na wakacje w tym czasie,dla kogos kto ma rente ,ma troche lat na karku itd,Ty ze pracujesz i jesli nawet to jest firma Ojca mozesz zle wypasc bo kto Ci da tyle wolnego oraz za co tam bedziesz zyc i na to zwroc uwage ..a kto oplaca podroz to jesli Ty pracujesz to wpisz siebie.
sopranno Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Witam, mam pytanie co do formularza DS_156 a konkretnie pytanie nr. 38pierwszy podpunkt, co najlepiej wpisac?prawde ze bylem karany za nieplacenie naleznosci czy niewpisywac nic? bedzie to mialo jakis wplyw na decyzje konsula??
sly6 Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Pamietaj o jednym ze jesli sklamiesz a to kiedys wyjdzie to wtedy nikt Ci nie uwierzy 2 raz(bedzie to bardzo trudne) a jesli napiszesz prawde to wtedy przygotuj sie na pytanie za co to bylo ..
sopranno Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 pare lat temu nie placilem alimentow bo bylem na zasilku i dostalem zawiasy po jakims czasie, jak to wplywa otrzymanie wizy turystyczno-biznesowej? Jak podchodza do tego w ambasadzie? jak bylem karany to mam przekreslone prawo otrzymania wizy?
sly6 Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 To ze ktos jest karany nie skresla go ,sa pewne przestepstwa ktore skreslaja kogos na pobyt staly a co dopiero o wize turystyczna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.