FUGAZI Posted March 15, 2008 Report Share Posted March 15, 2008 Czy osoba sponsorująca (w naszym wypadku żona) musi również wypełnić tą formę? Mam sprzeczne informacje na ten temat, a w formie są pytania skierowane wyłącznie do beneficjenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 tak, 4 kopie dla sponsora i 4 kopie dla osoby sponsorowanej - przy czym kazdy wpisuje swoje dane do swojego formularza Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 16, 2008 Author Report Share Posted March 16, 2008 Mowisz powaznie? My wypelnilismy po 1 formularzu plus po 1 kopii dla nas. Czyli ile kopii trzeba wyslac do USCI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neith Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 Fugazi, drukując formularz o danych biograficznych drukuje się on automatycznie w czterech (podobnych, ale nie identycznych) egzemplarzach (czyli cztery strony) i każdy ma swoje zadanie do spełnienia. Drukując ze strony USCIS na pewno wydrukowaliście cztery strony dla ciebie i cztery dla żony, więc nie musicie się martwić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 16, 2008 Author Report Share Posted March 16, 2008 No chyba mam problem bo nam sie wydrukowaly tylko 2 identyczne strony :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted March 16, 2008 Report Share Posted March 16, 2008 juz wiem skad to nieporozumienie... ja myslalam o formularzu g-325a i to on ma 4 kopie a ten o ktory ty pytasz czyli g-325 rzeczywiscie ma tylko 2 kopie Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 17, 2008 Author Report Share Posted March 17, 2008 No chyba mam problem bo nam sie wydrukowaly tylko 2 identyczne strony :/ ...no niedokladnie identyczne, bo w drugiej jest dodatkowa rubryka na koncu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 17, 2008 Author Report Share Posted March 17, 2008 juz wiem skad to nieporozumienie... ja myslalam o formularzu g-325a i to on ma 4 kopie a ten o ktory ty pytasz czyli g-325 rzeczywiscie ma tylko 2 kopie Ok, czyli ktora strone kto wypelnia? Czy to ma jakies znaczenie? Ten maly, g****any formularzyk zaczyna sprawiac nam najwiecej klopotu, wydawalo sie na poczatku, ze z nim damy sobie rade najszybciej :/ Dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankam Posted March 17, 2008 Report Share Posted March 17, 2008 ty wypelniasz jeden caly formularz (czyli ile tam tych kopii jest) i twoja zona tez dla siebie... czyli kazdy po 2 strony... tylko upewnij sie, ze to wlasnie ten formularz, a nie g-325a musicie wyslac do uscis, bo z tego co sie orientowalam wielu ludzi ma z tym problem i nie wie ktory ma wyslac, bo np. w instrukcjach pisze co innego, a ich prawnik wysyla im co innego... a roznica miedzy tymi formularzami jest taka, ze jeden na 4 kopie a drugi 2 a tresc jest mniej wiecej ta sama... jak napisal neith - kazda z "kopii" ma swoje zadanie do spelnienia i trafia gdzie indziej, wiec najlepiej sie upewnic co i jak dzwoniac tam lub dokladnie czytac instrukcje, np. na i-485 dokladnie jest napisane, ze nalezy zlozyc g-325a czyli uscis potrzebuje 4 "kopii" Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted March 21, 2008 Author Report Share Posted March 21, 2008 Podsumowujac: Sa 2 formularze: 1. G-325a, ktory ma oryginalnie 4 strony i ktory nalezy wydrukowac w 2 kopiach (czyli w sumie 8 stron) jedna dla sponsora, druga dla sponsorowanego (?) 2. G-325 (bez 'a') ktroy ma 2 strony i ktory rowniez nalezy wydrukowac w 2 kopiach (czyli 4 strony) jedna dla sponsora, druga dla sponsorowanego 3. Nie wiadomo do konca ktory z nich nalezy wyslac w tym wypadku (Immigration Through a Family Member), najlepiej dowiedziec sie tego przez telefon w USCIS... dobrze zrozumialem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.