Skocz do zawartości

Temat Rzeka: Slub

pat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Powiedzcie prosze co myslicie w przypadku gdy bedac juz po slubie nie bede mieszkac w tym samym miescie co moj maz.

Jesli malzenstwo NIE jest fikcyjne a jedynie chodzi tu o bardzo dobra prace, ktora jest w innym miescie i wymaga bycie na miejscu 5 dni w tyg a maz jest w innym miescie bo tu jest jego rodzina, praca, ktorej tez nie chce rzucic.

Czy jesli bedzie sie mialo dowody na to, ze np. latamy do siebie co weekend to moze to przejsc w immigration?

co zrobic aby wygladalo to na bardziej prawdziwe niz jest?

I jeszcze jedno: slyszalam, ze teraz co raz rzadziej sa interview po 2 latach - czy to prawda?

dziekuje

P.

Napisano
Powiedzcie prosze co myslicie w przypadku gdy bedac juz po slubie nie bede mieszkac w tym samym miescie co moj maz.

Jesli malzenstwo NIE jest fikcyjne a jedynie chodzi tu o bardzo dobra prace, ktora jest w innym miescie i wymaga bycie na miejscu 5 dni w tyg a maz jest w innym miescie bo tu jest jego rodzina, praca, ktorej tez nie chce rzucic.

Na forach imigracyjnych małżeństwa w takiej sytuacji jak Twoja jest sporo i wiele z nich przechodzi interview bez problemów, pod warunkiem że mają żelazne dowody na to że małżeństwo jest prawdziwe i że życie osobno jest tylko tymczasowe.

Czy jesli bedzie sie mialo dowody na to, ze np. latamy do siebie co weekend to moze to przejsc w immigration?

A dlaczego ma nie przejść? Przecież to dowód na to że macie prawdziwe małżeństwo, a nie żyjecie każde sobie a muzom.

co zrobic aby wygladalo to na bardziej prawdziwe niz jest?

Np.: macie wspólne plany na przyszłość, wspólne konta, przedstawcie zarobki i powiedzcie na co zbieracie pieniądze (tego i tak nie sprawdzą, bo nie maja jak, możecie np. powiedzieć że zbieracie na chałupę), wspólne ubezpieczenia na samochód, zdrowotne, wydrukowane maile, bilingi - wszystko co może świadczyć o tym że macie wspólne życie i cele. Dokładnie to samo co na pierwszy interview, ale z powodu osobnego mieszkania IMO trzeba się dokładniej przygotować.

I jeszcze jedno: slyszalam, ze teraz co raz rzadziej sa interview po 2 latach - czy to prawda?

Nie wiem. Wiem że zdarza się, ale nie mam pojęcia czy zawsze tak było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...