Demsi Napisano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2009 Witam !!! A ja mam troche odwrotne pytanie , jestem juz rok w Kanadzie , mam wazna VISE do 2010 roku i jestem tu sciagniety na kontrakcie jako skiled worker , czy mam jakies szanse przedostac sie do USA ??? Tzn chodzi mi od znalezienie tam pracy , moze nowy kontrakt , narazie niemam nikogo znajomego w USA i tylko prubuje sie dowiadywac , do Loyera niepujde bo na wejscie 300 $ krzyczy Moze ktos kumaty mi cos podpowie gdzie moglbym szukac pracodawcy.Z gory dzieki i pozdrawiam !
sly6 Napisano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2009 Pracodawcy szukaj przez www a co do dostania sie to bedzie potrzebna wiza pracownicza abys mogl tam pracowac legalnie.
raszi Napisano 24 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Ale ten okres legalnego pobytu (jednego roku) dotyczy pobytu bez przerwy? Czy bedac w USA na wizie studenckiej trzykrotnie po 5 miesiecy liczy sie jako ponad rok? Bo taki mam problem. Po ostanim pobycie zostalem na troche dluzej tzn aktualnie 4.5 roku. W tym czasie zalozylem rodzine przybyl nam nowy czlonek rodziny. No i chcialbym wyemigrowac z USA do Kanady na skilled worker. Czy musze skladac papiery w Wawie czy moge tu? I jak to jest z tym angielskim? Potrzebuje jakis certyfikat czy pismo o tym ze przebywam w stanach od 4 lat wystarczy. Bo raczej wielkich problemow w porozumiewaniu sie nie mam. Ale niestety certyfikatu tez nie. Choc w Polsce angielskiego uczylem sie 14 lat. Z gory dzieki za odpowiedzi Daniel
sly6 Napisano 25 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2009 na stronie cic masz wyjasnione co musisz miec i teraz nie sklada sie papierow w Ambasadzie a wysyla sie to do Kanady chyba ze masz oferte pracy wtedy mozesz papiery zlozyc w Ambasadzie Kanady na terenie USA ,,tak wiec widzisz troche sie zmienilo w tej materii I teraz moga Ci papiery odeslac do USA a moga do Polski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.