kanguRoo Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Hej! Mam pytanie... Czy mozna zrobic prawo jazdy na florydzie na wizie J1?
~Halisia~ Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 Można. Moi znajomi robili w New Jersey. Większość z nich miała już polskie prawa jazdy,więc nie musieli zdawać egzaminu praktycznego. Potrzebowali tylko zaświadczenia od tłumacza,że mają prawko.W takim przypadku mieli tylko egz. teoretyczny.
Rademedes Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 moi znajomi tez robili w NJ i dostali prawka wazne 3 albo 6 miesiecy (nie pamietam w tej chwili ile dokladnie) dluzej niz ich wiza J1
karus Napisano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2008 co wy z tym prawkiem?? po co wam ono na J1??
ju_ulka Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 moze po to zeby moc jezdzic samochodem?? ___________________ 2006, 2007 -> w&t California 5 maj 2008 -> Illinois
bonzo Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja musze wyrobic sobie prawko, bo bede valetem. Wiecie moze jak to wygląda w Kalifornii? Ile to kosztuje?
sly6 Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 Prawko w Kalifornii: http://www.dmv.ca.gov/
Rademedes Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 koszt prawka pewnie mozna sprawdzic na necie, ale nie jest to duzy wydatek Karus, praktyka pokazuje, ze czasem lepiej miec prawko z USA niz nie miec, zwlaszcza jesli ktos zamierza duzo zwiedzac ;-)
karus Napisano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2008 jezeli potrzebujesz amerykańskiego prawka zeby jezdzic samochodem to gratuluję.... ja przejechałem prawie całe stany, podczas dwóch pobytów na W&t miałem samochód na własność więc jezdziłem sporo, byłem zatrzymywany przez policje i nigdy nie było problemu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.