kanguRoo Posted April 5, 2008 Report Posted April 5, 2008 Hej! Mam pytanie... Czy mozna zrobic prawo jazdy na florydzie na wizie J1?
~Halisia~ Posted April 5, 2008 Report Posted April 5, 2008 Można. Moi znajomi robili w New Jersey. Większość z nich miała już polskie prawa jazdy,więc nie musieli zdawać egzaminu praktycznego. Potrzebowali tylko zaświadczenia od tłumacza,że mają prawko.W takim przypadku mieli tylko egz. teoretyczny.
Rademedes Posted April 5, 2008 Report Posted April 5, 2008 moi znajomi tez robili w NJ i dostali prawka wazne 3 albo 6 miesiecy (nie pamietam w tej chwili ile dokladnie) dluzej niz ich wiza J1
ju_ulka Posted April 6, 2008 Report Posted April 6, 2008 moze po to zeby moc jezdzic samochodem?? ___________________ 2006, 2007 -> w&t California 5 maj 2008 -> Illinois
bonzo Posted April 6, 2008 Report Posted April 6, 2008 Ja musze wyrobic sobie prawko, bo bede valetem. Wiecie moze jak to wygląda w Kalifornii? Ile to kosztuje?
Rademedes Posted April 6, 2008 Report Posted April 6, 2008 koszt prawka pewnie mozna sprawdzic na necie, ale nie jest to duzy wydatek Karus, praktyka pokazuje, ze czasem lepiej miec prawko z USA niz nie miec, zwlaszcza jesli ktos zamierza duzo zwiedzac ;-)
karus Posted April 6, 2008 Report Posted April 6, 2008 jezeli potrzebujesz amerykańskiego prawka zeby jezdzic samochodem to gratuluję.... ja przejechałem prawie całe stany, podczas dwóch pobytów na W&t miałem samochód na własność więc jezdziłem sporo, byłem zatrzymywany przez policje i nigdy nie było problemu
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.