PiterTS Napisano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam obecnie jestem na wizie turystycznej w USA, z tym ze jestem juz po jednokrotnym przedluzeniu i zostalo mi troszke ponad 2 miesiace. Nie chce wracac ale nie chce zostawac tez nielegalnie. Mam tu ustalone z jednym pracodawca ktory przymuje mase studentow na J1 ze mnie zatrudni. Moj plan jest taki zeby wrocic do Polski na 3 tyg moze miesiac czasu odebrac wize J1 i wrocic tutaj. Jakie mam szanse na realizacje tego planu. Procesing chcialbym zaczac juz teraz. Mysle ze 3 miesiace to jest okres realny aby to zrealizowac... Jak z wiza? nie bede mial problemow aby otrzymac nowa wize po tak krotkim czasie od powrotu z USA?! O J1 niby latwiej. Do tej pory bylem 2 razy na worku i raz na turystycznej. Aha i zalatwiac to przez jakies biuro podruzy i agencje czy zrobic to samemu... tylko jak?! Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2008 a jestes moze studendem tzn byles?jesli nie to J-1 nie dostaniesz bo jak pokazesz na rozmowie indeks..Do tego ten pobyt dlugi moze sie nie spodobac . Tego nie zalatwisz sam,musisz przez biuro ale do tego musisz sie kwalifikowac . a co ma do tego biuro podrozy?chyba nie sadzisz ze takie biuro z USA pomoze Ci z taka wiza..
PiterTS Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2008 tak jestem studentem, bylem ,jestem... jestem po licencjacie i po magisterce z tym ze sie nie obronilem , powiniennem to zrobic w tamtym roku no ale pobyt w USA... zostalem przywrocony na 2 semestr ostatniego roku na przyszly rok . Wiec ciagle kwalifikuje sie raczej jako student... a co do tego biura ,to mialem na mysli jakies biuro w Polsce.... Wiem ze istnieje ryzyko ze sie moze nie spodobac.. ale przeciez wszysytko formalnie jest legalnie.. a na J1 wiem ze patrza troszke inaczej anizeli na B2 . Na B2 obecnie moje szanse byly by bliskie 0 ale J1 ?! ntership....?!
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2008 Byl tutaj przypadek na Forum dziewczyny ktora wrocila z USA z legalnego pobytu i chciala sie starac o wize na intership to jej powiedzieli ze co Pani chce tak szybko wracac do USA,TY masz to zle ze byles tyle czasu w USA na pobycie turystycznym i za co zyles... A do tego te studia sa nie jasne ,bedziesz miec duzooo szczescia jesli dostaniesz ta wize.
PiterTS Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2008 hm... tos mnie troszke przygnebil ta odpowiedzia...
PiterTS Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2008 czy ktos ma jeszcze jakies porady dla mnie , co tu poczac w zaistnialej sytuacji....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.