Skocz do zawartości

Mathematics Placement Examination

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie tylko pielegniarki beda potrzebne a osoby ktorzy zajmuja sie odobami starszymi i chorymi

Do tego nie potrzeba dużych kwalifikacji, a b. dużo asystentek pielęgniarek (o nich mowa) to studentki pielęgniarstwa. Praca asystentki, zwłaszcza takiej która opiekuje się starszymi ludźmi, jest bardzo ciężka i mało płatna, więc rotacja jest spora.

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Gratulacje Jackie. :) Co do BSN, to rozejrzyj sie najpierw za jakims bridge program dla osob z RN, ADN i BA/MA z innego przedmiotu. Sa to programy bezposrednio RN-MSN. Oszczedzasz czas, pieniadze i otwierasz sobie droge do APN. Ja tak planuje zrobic.

Hm, podczas przeglądania forum na http://allnurses.com/ trafiłam na wątek o MSN. Z postów wynika, że niekiedy lepiej przechodzić kolejne stopnie kształcenia osobno. Bo MSN po direct entry program ma o wiele mniejsze szanse na znalezienie pracy odpowiadającej swemu wykształceniu, niż ADN czy BSN które najpierw popracowały, a po jakimś czasie zdecydowały kształcić się dalej. Tyczy to też zarobków. Wiesz coś na ten temat?

Napisano

Nie, ale wiem ze wiele programow wymaga przynajmniej roku doswiadczenia praktycznego. Ja planuje od razu przy zatrudnianiu sie powiedziec, ze chce isc dalej. W tym szpitalu (bardzo dobrym) lubia, zeby pielegniarki mialy wyzsze stopnie. To co piszesz ma sens, w tej profesji doswiadczenie jest wyjatkowo istotne.

Napisano

To jest przykład tzw. placement test. Służy do tego by college mógł określić, na jaki kurs się nadajesz. Powiedzmy że chcesz studiować (tak ja jak) pielęgniarstwo. Musisz znać matematykę na pewnym poziomie lub, jeśli okaże sie że znasz matematykę zbyt słabo, zaliczyć osobny kurs z matematyki zanim zaczniesz studia pielęgniarskie.

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...