ann-1987 Posted April 30, 2008 Report Posted April 30, 2008 wyczytałam ostatnio w internecie, że można studiować na wybranych uczelniach nie mając legalnego pobytu? tylko nic nie pisało na temat czy to są klasy kredytowe czy nie?! zalezy mi na nauce w stanach, ale chciałabym ukończyć szkołe z papierkiem (z kredytami) prosze o pomoc i rade!!!
cavscout Posted April 30, 2008 Report Posted April 30, 2008 Mozesz studiowac, ale placisz pelny koszt studiow.
ann-1987 Posted April 30, 2008 Author Report Posted April 30, 2008 czyli za jedna klase ile moze byc? jakie to koszta? i dostane potem kwitek? Ty tak studiowałes??
Jackie Posted April 30, 2008 Report Posted April 30, 2008 Podzwoń po szkołach i popytaj. Każda szkoła ma inne ceny.
cavscout Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 czyli za jedna klase ile moze byc? jakie to koszta?i dostane potem kwitek? Ty tak studiowałes?? Jestem obywatelem i rezydentem Pennsylvanii wiec place oplate znizkowa na uniwersytecie stanowym. Co do kosztow, to kredyt bedzie cos kolo $600 do $800 za kredyt pus oplaty. Kredytow potrzebujesz 120 aby dostac dyplom.
jaagoda Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 Cavsout ja nie wiem na jakiej uczelni Ty studiujesz, ze jako rezydent placisz 800 dolcow za kredyt. W kazdym razie nie strasz ludzi takimi cenami, tylko napisz, ze ceny sie bardzo wahaja, zaleznie od szkoly do jakiej sie uczeszcza, miejsca zamieszkania i statusu np. dla rezydentow w CC zaczynaja sie od ok 120 dolcow za kredyt. Jak jest sie nielegalnie to wlasnie mozna placic nie cala sume, tylko taniej jako rezydent tylko trzeba udowodnic, ze sie mieszka w danym miejscu przez bodajze minimum 2 lata. I nie pisz mi prosze, ze sie nie orientuje, bo sama w NYC studiuje juz kilka dobrych lat. Peace
cavscout Posted January 5, 2009 Report Posted January 5, 2009 Jak bys czytala dokladnie wszystkie moje posty to bys zauwazyla ze nie place tyle, a wlasciwie nic nie placilem za szkole poniewaz jestem weteranem. W mojej szkole resident placa $223 za kredyt a non-resident placa $558 za kredyt. Takze ja pisze o Pennsylvanii a nie o NY. Wiec czytaj uwaznie a potem sie wypowiadaj.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.